RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pikant britisk kunstkrangel

Sist oppdatert:
Husleie, skittkasting og millioner i kunst står i sentrum for rettssaken mellom den britiske kunstsamleren Charles Saatchi og eierne av bygningen som huser hans store galleri.

Krangelen mellom det japanske firmaet og Charles Saatchis The Saatchi Gallery vekker oppsikt i London, rett og slett fordi det i stor grad dreier seg om en husleiekrangel med skittkasting på høyeste nivå.

- Tilraner seg plass
Det japanske firmaet Shirayama Shokusan mener at Saatchi har forsøkt «å tilrane» seg plass utover de kvadratmetrene han leier for The Saatchi Gallery og at han nekter å betale mer i husleie for dette. I tillegg skal Saatchi ha omtalt kona til sjefen i selskapet som handler på vegne av Shirayama Shokusan i «svært uhøflige ordelag».

Det hjelper ikke at denne sjefen er identisk med den tidligere svært kjente plateprodusenten Pete Waterman.

Vil flytte
I sakens hete har det også kommet frem at Charles Saatchi planlegger å flytte hele sin store og svært verdifulle kunstsamling til et nytt galleri i London.

Charles Saatchi er reklamemannen som ble kunstsamler. Han omtales ofte som en mogul i britisk kunstverden. Han oppdaget i sin tid Damien Hirst, og blir ofte kreditert som en viktig støtte av ny, britisk kunst

Han gir sjelden intervjuer, men har måttet tåle en god del mer oppmerksomhet rundt sitt privatliv etter at han giftet seg med den kjente TV-kokken Nigella Lawson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere