*Nettavisen* Nyheter.

Pikekyss, musikk og reality

Tirsdag er det 25 år siden MTV gikk på luften for første gang. Deres 25 år har ikke gått upåaktet hen.

01.08.06 11:35

(SIDE2:) 1. august åpnet John Lack den første MTV-sendingen med ordene:

- Ladies and gentlemen, rock and roll.

- Vi hadde en kul ide vi ønsket å vise på tv. MTVs plan var et ekteskap mellom rock og tv, forklarer John Sykes, som begynte som promo-direktør i MTV til kanalen selv. Han ble senere direktør i VH1.

Les også: MTV- et ikon gjennom 25 år

Britisk debut

Den første videoen som ble spilt var «Video Killed The Radio Star», med britiske The Buggles.

Med MTV kom også introduksjonen av et nytt ord, videojockey. Verdens første fem vj-er var Mark Goodman, Alan Hunter, J.J. Jackson, Nina Blackwell og Martha Quinn.

Mange gikk på audition og ville bli MTVs nye talenter. Mange fikk også nei. Rosie O'Donnell, Adam Sandler, Mary Lou Retton, Chris Rock og Greg Kinnear er blant de senere kjendisene som fikk avslag av MTV. I dag er Charlotte Thorstvedt eneste norske programleder på MTV.

Takk fra Madonna
MTV ble banebrytende med 24 timer med musikkvideoer da de kom på luften. Blant annet Madonna har mye å takke kanalen for. MTV-logoen og promoene førte til at alle ville ha MTV på 80-tallet. «Call your cable company/And say/I Want My MTV», sang Mark Knopfler i sangen «Money for Nothing». Sangen ble flittig brukt i kanalens promo.

Den senere tiden har MTV gått fra å ha fokus på musikk til reality. Ozzy Osbourne, Carmen Electra og Jessica Simpson er blant stjernene som har hatt realityshow på kanalen. Noe også kanalen har fått kritikk for.

«MTV Makes Me Wanna Smoke Crack», sang Beck og kritiserte kanalen for å lure folk til å tro at alt er perfekt og alt ser så lyst ut.

Kanalens utdelinger er også umåtelig populære blant ungdommen. MTV VIdeo Music Awards og MTV Movie Awards er blant de årlige utdelingene som sendes på kanalen.

I forbindelse med jubileet lanserer kanalen også en ny internett-kanal, Flux.

Lanseringen foregår ikke bare i forbindelse med kanalens 25-årsjubileum, men også fordi den originale MTV-generasjonen nå er i 30- og 40-årene. Derfor ønsker kanalen å få tilbake den yngre målgruppen som de har mistet den siste tiden.

FÅ SIDE2 PÅ MOBIL I SOMMER

Mer nytt fra tv-fronten i Side2s tv-guide

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag