*Nettavisen* Nyheter.

Piker, whisky og våpen

Foto: (Pandemic/EA)

Actionspillet «The Saboteur» blir en annerledes opplevelse. Se spillet i video og bilder.

14.09.09 14:13

(Spillmagasinet): Den fjerde desember slipper Electronic Arts actionspillet «The Saboteur» til PC, PS3 og Xbox 360. Hovedpersonen Sean Devlin i spillet er basert på den virkelige personen William Grover-Williams, en britisk racerbilsjåfør som ble med i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

SE OGSÅ: Saftig video fra Saboteur

Whisky og kvinner

Det sies at Williams var glad i like deler whisky og kvinner, og utviklerne av «The Saboteur» ser ut til å hedre hans rykte. Spillet er lagt til Tyskland og Paris under den andre verdenskrig, hvor du beveger deg rundt i en åpen verden.

Det meste av omgivelsene rundt spillerne vil være i sort og hvitt, men så snart du har utforsket et område og befolkningen i dette området inspireres til å kjempe mot nazistenes tyranni, får verden farge.

À la Indiana Jones

Stemningen i spillet er ikke inspirert av den virkelige verden. Pandemic Studios forklarer at de heller har gått for «Indiana Jones»-versjonen av den andre verdenskrig, som tross alt gir mening i spillsammenheng. Sean Devlin er for eksempel ikke begrenset til ett sett våpen, men får tilgang til det meste av verdens våpenutvalg på svartebørsen.

Den åpne verden legger også grunnlaget for å løse oppdrag på vidt forskjellige måter. Pandemic viser fram et brett hvor Sean må passere en rekke snikskyttere. Dersom spillerne synes brettet er for vanskelig er det imidlertid mulig å dra til området for oppdraget før oppdraget settes i gang og sprenge i stykker vakttårn og lignende som snikskytterne bruker.

Se gameplayvideo fra «The Saboteur»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Fargekoding

Siden omgivelsene spillerne løper rundt i mangler farger, har Pandemic fargekodet områder og fiender som er av spesielle interesse. Dette kommer godt med når kuler og raketter hviner over hodet ditt, og du ikke er helt sikkert på hvor du skal.

Spillet skal for øvrig være lett å navigere seg rundt i og det Sean Devlin kan klatre opp nær sagt hvilken som helst bygning. Brettet som demonstreres er dessuten godt utstyrt med våpen som bazookaer, rifler med kikkertsikte og diverse andre skytevåpen i tilfelle du føler for å skyte deg gjennom motstanden.

Sjekk hvor store bildekarusell fra «The Saboteur»

1899

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.