*Nettavisen* Nyheter.

Pille stopper sjokoladesug

Det er vanskelig å slanke seg, i hvert fall når kroppen skriker etter søtsaker og fete sauser. Nå mener forskerne at en ny pille mot søtsuget snart kan hjelpe oss.

03.09.04 10:27

Stoffet rimonabant ser nemlig ut til å stoppe det verste suget etter snacks. I tillegg skal det kunne døyve lengselen etter nikotin, redusere risikoen for hjertesykdommer og forbedre kroppens følsomhet for insulin, skriver forskning.no.

Forskerne har kommet halvveis i en to års test av stoffet.


Cannabis
Rimonabant er det første middelet i en klasse stoffer ved navn selektive cannabinoid type 1-blokkere. Og hvis du tror dette har noe med cannabis (hasj) å gjøre, har du helt rett. Cannabinoider er nemlig betegnelsen på ei gruppe kjemiske stoffer som produseres både av kroppen selv og av visse narkotiske urter.

Blokkerer
Hos nikotinslaver og matvrak er cannabinoidreseptorene overaktive, og stoffene i vidunderpilla virker rett og slett ved å blokkere reseptorene. Dermed dempes suget etter sjokolade og sigaretter. Og er du tilfeldigvis overvektig og røyker, kan stoffet ha dobbel effekt. Det blir lettere å stumpe røyken, samtidig som du unngår å legge på deg de velkjente røykesluttkiloene.

I tillegg skal stoffet ha få bivirkninger, selv om forskerne hittil vet lite om langtidsvirkningene av stoffet.

Går alt som det skal, kan stoffet være på markedet allerede i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.