RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilleforbruket blant danske barn øker

København (NTB): Sammenlignet med 1988 er pilleforbruket blant danske barn mellom 11 og 15 år i dag nesten fordoblet, viser en undersøkelse.

23.000 barn har deltatt i undersøkelsen, som presenteres i Ugeskrift for Læger og er utført av professor Bjørn Holstein ved Institut for Folkesundhedsvidenskab i 2006.

Barna sier de primært tar piller mot hode- og magesmerter, men noen sier også at de spiser piller mot nervøsitet og for å få sove, skriver Politiken. Pillene kommer fra foreldrenes medisinskap og innebærer alt fra hodepinetabletter til reseptbelagt sovemedisin.

Mot 24 prosent i 1988 sier 42 prosent i den nye undersøkelsen at de tar medisiner mot hodepine. 5 prosent sier de bruker medisiner mot søvnløshet, mot 2 prosent i 1988.

Det økte medisinforbruket er et uttrykk for en livsstil med medisin som de voksne har lagt seg til de siste årene, sier overlege Peter Uldall ved Rigshospitalet. Han frykter at barna lærer å løse problemer med kjemikalier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere