RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pillen som gjør deg mett

Sist oppdatert:
Er det mulig at en liten slankepille kan gjøre deg mett så fort du begynner å spise?

(SIDE2): Den såkalte vidunderpillen kan være på markedet allerede om tre år, melder DailyMail tirsdag. Forskere sier de er overrasket over suksesstestene som er gjort av medisinen Tesofensine.

Mett fortere
Ved å påvirke den delen av hjernen som kontrollerer appetitten føler man seg mett rett etter at man har begynt på måltidet, og det kutter definitivt lysten på snacks, hevder forskerne.

Ifølge forskerne kan en pille om dagen i seks måneder i gjennomsnitt gi en vektnedgang på rundt ti kilo. Dette er dobbelt så mye som den mest effektive fedmemedisinen som er på markedet nå.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

En slik vektnedgang kan endre livskvaliteten dramatisk for dem som lider av fedme og også kutte risiko for hjertesykdom, diabetes og kreft ganske kraftig. Pillene kan også gjøre sitt til at færre trenger vanskelige og potensielt farlige fedmeoperasjoner.

Baksiden
Men, det er bekymring knyttet til at pillen skal brukes som en erstatning for forandring av kosthold og trening. «Vidunderpille» er ikke uten bivirkninger. Både kvalme, insomnia, humørsvingninger, forstoppelse, diaré og kanskje mest alvorlig; økt hjerterytme kan man oppleve med den nye pillen.

Flere tester vil bestemme om bivirkningene vil veie tyngre enn fordelene ved pillen.

Gikk ned ti prosent av kroppsvekten
I studien som er gjort så professor Arne Astrup på hvordan tesofensine påvirket vekten til 200 sykelig overvektige menn og kvinner. Alle tok de medisinen eller en placebopille i seks måneder, mens de spise litt mindre mat enn de pleier.

Selv de som tok en meget svak versjon av pillen gikk de ned 4,5 kilo mer enn de som fikk sukkerpillene. Ved å doble dosen doblet også vektnedgangen seg.

Pillene med medium styrke er de som mest sannsynlig vil bli markedsført. Disse viste en gjennomsnittelig vektreduksjon på nesten ti prosent av vekten.

Hvis man i tillegg oppfordrer de sykelig overvektige til å gå ned i vekt før de tar pillene, å spise fornuftig og å trene mens de tar pillene, så kan vektnedgangen trolig dobles, mente professoren.

- Du kan lett oppnå 20 prosent vektnedgang. Det er et meget godt alternativ til operasjoner, som nå er den eneste måten man har mulighet til å gå ned så mye som 20 prosent av kroppsvekten på, sa Astrup.

Fedmemedisin som allerede er på markedet er Acomplia, Reductil og Xenical.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER

Vinn fete premier hver dag med Side2s underholdningsquiz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere