RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilot i ulykkesfly var under opplæring

Seoul (NTB-Reuters): Piloten som var ansvarlig for krasjlandingen i helgen var under opplæring for langdistanseflyginger og ulykkesturen var hans første Boeing 777-flyging til flyplassen i San Francisco.

Det opplyser en talskvinne for flyselskapet Asiana Airlines, som tilføyer at selv veteraner får opplæring når de flyr nye fly.

- Han har lang erfaring og har tidligere fløyet til San Francisco i andre fly inkludert Boeing 747. Co-piloten (på ulykkesturen) hadde mer erfaring med 777, sier talskvinnen mandag.

Piloten hadde lagt bak seg nesten 20 år med nærmere 10.000 flytimer da det gikk galt, men han hadde bare 43 timers erfaring bak spakene på fly av typen Boeing 777.

Etterforskningsleder Deborah Hersman i USAs nasjonale råd for transportsikkerhet sa søndag at det var for tidlig å si hvorvidt krasjlandingen skyldes menneskelig eller mekanisk svikt.

Opplysninger fra ferdskriveren og taleregistratoren tyder på at landingen så ut til å løpe problemfritt fram til sju sekunder før ulykken inntraff lørdag. Da forsøkte mannskapet å øke farten og avbryte landingen, ifølge Hersman. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere