Gå til sidens hovedinnhold

- Pilot styrtet fly med vilje

Maputo (NTB-AFP): En pilot krasjet et mosambikisk passasjerfly med vilje i slutten av november, ifølge en gransking. Alle 34 om bord omkom.

Den foreløpige granskingen av ulykken viser at pilot hadde «en klar intensjon» om å styrte flyet ved at han manipulerte flyets autopilot. Bakgrunnen for handlingen er ukjent og granskingen fortsetter.

Passasjerflyet fra det mosambikiske flyselskapet LAM styrtet nordøst i Namibia. Flyet med 28 passasjerer og seks besetningsmedlemmer var på vei fra Maputo i Mosambik til Luanda i Angola.

Ifølge granskingskommisjonen låste piloten seg inne i cockpit og ignorerte advarsler om at flyet var i ferd med å styrte. Han slapp ikke co-piloten inn i cockpiten kommer det fram av opptakene i flyets såkalte svarte boks.

- Man kan høre klart og tydelig alarmsignaler og hvordan noen hamrer på døra for å komme seg inn, sier leder for luftfartsmyndighetene i Mosambik, Joao Abreu.

Flyhøyden ble manuelt endret tre ganger, fra 38.000 fot til 592 fot under havnivå, og flyets hastighet ble også endret, ifølge granskingsrapporten. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka