RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilotene fryktet de skulle bli skutt ned

Foto: Maurizio Gambarini (EPA)
Pilotene mistet radiokontakten med kontrolltårnet og fryktet militære aksjoner.

Besetningen om bord i et britisk passasjerfly sto overfor en potensiell katastrofe da de mistet radiokontakten med kontrolltårnet, skriver Daily Mail.

Airbus A319-maskinen, som tilhører flyselskapet EasyJet, mistet all kommunikasjon grunnet en alvorlig systemsvikt om bord i flyet. Flykapteinen ble dermed nødt til å styre flyet manuelt etter at skjermene i cockpiten gikk i svart, kommer det fram i en rapport frigjort mandag.

- Kapret av terrorister
Men til tross for systemfeilen, valgte flybesetningen ikke å lande på en nærliggende flyplass i frykt for at et avvik fra den oppsatte flyruten, uten samtykke fra kontrolltårnet, ville føre til at myndighetene muligens ville slå fast at flyet var kapret av terrorister.

Den britiske flyhavarikommisjonen opplyser at pilotene trodde dette kunne føre til at myndighetene ville anse flyet som en potensiell fare og dermed vurdere militære aksjoner.

Flyet, som var på vei fra Alicante i Spania til Bristol i Storbritannia i september 2006, hadde 138 passasjerer om bord og landet trygt i Bristol.

Handlet riktig
Flyhavarikommisjonen opplyser at tapet av radiokontakt var et svært alvorlig problem med tanke på den daværende sikkerhetssituasjonen.

- Rapporten konkluderer med at EasyJets piloter handlet i samsvar med de aktuelle standardprosedyrene og at de håndterte situasjonen profesjonelt under krevende forhold, sier en talsmann for flyselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere