*Nettavisen* Nyheter.

Piloter ville avbryte landing i San Francisco

San Francisco (NTB-AFP-Reuters): Få sekunder før krasjlandingen i San Francisco i helgen, forsøkte pilotene å øke flyets fart og avbryte landingen, viser resultatene av de første undersøkelsene etter ulykken.

08.07.13 04:25

Samtidig opplyser flyselskapet Asiana Airlines at piloten som var ansvarlig for landingen var under opplæring for langdistanseflyginger og at ulykkesturen var hans første Boeing 777-flyging til flyplassen i San Francisco.

Opplysninger fra ferdskriveren og taleregistratoren tyder på at landingen så ut til å løpe problemfritt fram til sju sekunder før ulykken inntraff lørdag. Da forsøkte mannskapet å øke farten, opplyser etterforskningsleder Deborah Hersman i USAs nasjonale råd for transportsikkerhet på en pressekonferanse på flyplassen i San Francisco søndag.

- Farten var langt under idealfarten, sier Hersman.

Dette gikk fryktelig galt, og to kinesiske 16-åringer mistet livet i ulykken. I tillegg er 182 personer skadd, over 20 av dem alvorlig. Mandag ble det kjent at den ene av de to tenåringsjentene kan ha omkommet da hun ble påkjørt av et utrykningskjøretøy kort tid etter flykrasjet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.