*Nettavisen* Nyheter.

Pimp your meside

Legg ut musikk, lag slideshow, legg video på din side. Slik lager du Norges heftigste nettside.

(SIDE2:) På Me kan du lage din egen nettside, legge ut bilder og skrive blogg blant mye annet. I tillegg kan du bruke svært mange andre ting på din side. Her viser vi deg hvordan du legger inn video, musikk og mye annet.

Legg inn bilde i teksten
Har du lyst til å ha bilde i teksten? Gå på bildegalleriet ditt og klikk for å få bildet stort. Høyreklikk på bildet. Da vil du få opp et nytt vindu hvor det står Adresse: (URL). Marker dette (dra musen over alt fra http:// til og med .jpg) og trykk ctrl+c eller høyreklikk igjen og velg kopier. Gå inn på din side på Me, velg endre tekst. Bruk koden under:

<img src=ctrl+v(her limer du altså inn bildet)>
eks: <img src=http://www.meside.no/upload/Images/Thumbnails/59/1559/15721_63336.jpg>
Hvis du vil at bildet skal være sentrert så skriver du <center> over koden og </center> under.

Legg inn video
Det finnes svært mange steder hvor du kan finne videoruter som er tilgjengelig for å bruke på dine sider. Det største er youtube.com hvor du kan finne koden du trenger på alle sider som spiller av video. Se etter hva som står i feltet embed og klipp og lim dette inn i din presentasjonstekst. Da vil videoen bli vist fram.

Avansert: Problemet er at videovinduene er litt store så gjør de om til 300 på bredde og 225 i høyde. Det må gjøres to ganger i koden. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det så fungerer det likevel.

Legg ut musikk
Vil du legge mp3-filer på siden kan du sjekke ut http://www.ripway.com/ , legg filene på tjenesten da får filene dine en url. Bruk koden under:
<embed src= "adressen til filen her" autostart="true" loop="true" height="25" width="145">

Bytt ut ordene adressen til filen her med den adressen du får på Ripway.

Bildekarusell
Lag et slideshow på din profil på http://www.slideroll.com/

Ta urlen på bildene du har lastet opp på Me (høyreklikk på bildet i stor versjon og velg egenskaper, eksempel: http://www.meside.no/upload/Images/Thumbnails/59/1559/1131_23101.jpg)

Når du registrerer deg kan du bruke epostadressen på Me: dittnavn@meside.no, eksempel: daredevil@meside.no og adressen til din side her, www.meside.no/dittnavn, eksempel www.meside.no/daredevil/

Når du har lastet opp dine bilder på Slideroll (husk alle på en gang) så klikker du på slideshowet og velger get code. Det som står under der kan så limes inn under endre tekst og voila du har et fett slideshow på siden din!

Lag ditt eget skin
Vil du ha din egen bakgrunn kan du bruke et bilde som minimum har 1280 i bredde. Hvis du søker etter wallpaper på din maskin så vil du finne svært mange på nettet. Du kan også bruke dine egne bilder. Hvis bildet er for stort i kilobyte, det vil si for tungt kan du laste ned det gratis programmet Gimp. Du finner det på www.gimp.org

Få testresultater på siden din
Vil du vise hvilken Powerpuffjente du er? Det finnes svært mange slike på nettet som gir deg grafikkdingser du kan bruke på din side. Et kort søk på nettet gir deg mange svar. Lurer du på hvilken kjendis du ligner på og vil vise det fram? Sjekk http://www.myheritage.com/ - registrerer du deg får du en karusell som viser hvilke kjendiser du ligner mest på, som dette.

Begrensningen av hva du kan gjøre på siden din vil egentlig mest å si på din kreativitet, men det finnes svært mye hjelp der ute :-)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.