*Nettavisen* Nyheter.

Pingrid Aleksandra vaksineres

- Fornuften har seiret! Akvariet har omsider fått Mattilsynets velsignelse til å vaksinere Pingrid Alexandra og de andre pingvinene mot fugleinfluensaen.

21.04.06 09:51

Da Akvariet søkte Mattilsynet om tillatelse til å vaksinere pingvinene mot fugleinfluensaen, fikk de først avslag. Begrunnelsen var at «det inntil videre ikke skal gjennomføres nødvaksinering i Norge mot fugleinfluensa.»

Direktør Kees Ekeli ved Akvariet var imidlertid ikke fornøyd med dette svaret. Han søkte igjen, og nå har Mattilsynet snudd.

- Hvorfor har Mattilsynet snudd?

- Jeg antar at de blant annet har skjønt at det er tullete å behandle pingvinene på lik linje med hønsene. Fornuften seiret i så måte, sier Ekeli, og fortsetter: - I tillegg er restriksjonene mot de landene som vaksinerte uten at smitten er oppdaget i landet, opphevet.

Uansett grunn, har i alle fall Mattilsynet nå gitt sin velsignelse til at de åtte pingvinene ved Akvariet kan få vaksine. Klokka 13 i dag må de dermed møte opp for å få sprøyte.

- Barn som skal få vaksine gruer seg ofte. Hvordan er det med pingvinene?
- La meg si det slik: Dette gleder jeg meg til. Og det er heldigvis jeg som bestemmer. Jeg har ikke diskutert det med pingvinene, og de har uansett ikke mulighet til å snike seg unna. Dette er ikke noen avgjørelse der de har stemmerett, ler direktøren.

Vaksinen er bestilt fra Nederland. Bare det å få den inn til landet er en utfordring i seg selv, siden vaksinen jo bygger på deler av viruset. Men nå er miksturen på plass - og spørytene klargjort.

- Vi visste jo at dette kom til å skje, det var bare et spørsmål om når. Vi har jobbet for å få lov til å vaksinere dem før utbruddet kom til Norge. Hadde smitten blitt oppdaget her i landet først, ville det blitt så mye styr, med flytting innendørs og lignende, sier Ekeli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.