*Nettavisen* Nyheter.

Pinnekjøtt eller ribbe?

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Dette spiser vi på julaften.

(SIDE2): Østlendinger vil ha ribbe, mens vestlendinger vil ha pinnekjøtt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Svineribba er mest populær
Rett etter jul i fjor gjennomførte Synovate en stor undersøkelse for MatPrat om hva vi spiste og gjorde julen 2010. En ting er i hvertfall sikkert, vi vil ha kjøtt.

- Julens tradisjoner med bestemte matretter står ekstremt sterkt i befolkningen, sier direktør Anne Mari Halsan i MatPrat i en pressemelding.

Undersøkelsen viste at ni av ti nordmenn spiser ribbe eller pinnekjøtt på juleaften, men svineribba er den store vinneren.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Hele 55 prosent spiser ribbe, mens 35 prosent velger pinnekjøtt. I tillegg til den tradisjonelle ribba supplerer mange med medisterkaker og julepølser. Videre viste undersøkelsen av fire prosent spiser kalkun og tre prosent foretrekker svinestek. Lutefisk og torsk er det svært få som spiser, henholdsvis to prosent og en prosent.

- Pinnekjøtt har økt utbredelsen noe det siste tiåret, men vi kan vel si at begge rettene er julaftenfavoritter. Syv av ti østlendinger spiser ribbe, mens syv av ti vestlendinger spiser pinnekjøtt, sier markedsanalytiker Gunnar Thoen i MatPrat.

Familetid er viktigst
I tillegg til å svare på spørsmål om julematen ble man også spurt om hva som var det aller beste med julen. Her svarte 58 prosent at tid sammen med familie og venner var det de satte mest pris på. Avkobling fra hverdagen kommer på andreplass, fulgt av god mat og drikke. Kun to prosent mener julepresanger eller feiringen av Jesu fødsel er det beste med julen.

(Kilde: Matprat.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.