Gå til sidens hovedinnhold

Pinse-trafikken: Ulykker og kø flere steder i landet

Kø, trafikkulykker og kaos ved strendene preger 2. pinsedag.

Fredag var det lange køer i flere timer, da mange la turen sør over, til hytteområdene. Mandag er pinsens siste dag, og ved 13-tiden har allerede køene så smått startet - denne gang nordover.

- På E18 mellom Rugtvedt og Moheim forventes det mye trafikk i dag. Trafikken har alt tatt seg opp, og vi ser en økende tendens til forsinkelse nordover, melder Veitrafikksentralen Sør ved 13.15-tiden mandag.

Kaos på stranda

Oslo politidistrikt melder på Twitter at det er totalt kaos ved flere strender og andre utfartssteder, og at mange biler er parkert helt feil.

- Nødetatene kommer IKKE frem, og dette kan gå ut over folk sin sikkerhet ved ulykker og hendelser, skriver politiet.

Området Kadettangen i Bærum skiller seg ut, og politiet er på vei for å vurdere tauing av aktuelle biler.

Også på Romerike er det parkeringskaos som følge av det fine været. Romerikes Blad skriver at en politipatrulje var nødt til å rykke ut ved Nordbytjernet for å huke dag i bileiere som sto feilparkert.

- Det er parkeringskaos her. Ingen utrykningskjøretøy kommer frem dersom det skulle skje noe. Veien blir enveiskjørt på grunn av de feilparkerte bilene, sier en politibetjent på stedet, sier en politibetjent til RB.

Trafikkuhell

Det meldes også om flere trafikkuhell:

- E18 Telemark/Vestfold ved Langangen bru, redusert fremkommelighet i begge retninger grunnet trafikkuhell, melder Veitrafikksentralen Sør klokken 14.35 mandag.

Kirkeheitunnelen på E18 i Mandal er stengt etter en ulykke mellom to biler. Omkjøring foregår gjennom sentrum av byen, meldes det ved 14.40.tiden.

- To personer kjøres/kjører selv til sykehus i Kristiansand for videre behandling. En person til lokal legevakt. Ikke meldt om alvorlig personskade pr. nå. Bilberger er varslet.

I vest har både Olsviktunnelen, Tunsbergtunnelen og Bømlafjordtunnelen vært stengt som følger av trafikkuhell. Halv tre er alle disse åpne igjen.

Kø på E18

Ved halv tre-tiden mandag ettermiddag fikk politiet melding om at det hadde vært en ulykke på Langangenbrua på E18.

- Melding om trafikkulykke på Langangenbrua. Sydgående løp. Nødetatene er på vei.

Ikke meldt om personskader. Skal være en løs henger som har truffet et annet kjøretøy som har ført til store materielle skader. Bilberger er rekvirert.

Snøskred

Samtidig melder Veitrafikksentralen vest at riksvei 15 er stengt ved Skora i Stryn, vest for Ospelitunnelen på grunn av snøras. En bil ble truffet av skredet.

Skredet knuste frontruta til bilen, men ingen personer ble skadd.

- Strynefjellet er stengt. Nødetater og entreprenører er underveis.

En time senere meldes det at veien er åpen ved Skora.

- Mulig å passere, kan bli stengt i forbindelse med opprydningsarbeid.

På grunn av flomfare i elva øst for rasområdet bør en ikke oppholde eller ferdes i dette området, melder Vegtrafikksentralen Vest.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar