Gå til sidens hovedinnhold

Pinsetrafikken tetter seg til

Køer ut av Oslo.

- Dette er pinsetrafikk og nå regner vi med at det blir mer og mer trafikk utover, sier Mette Brunæs ved Veitrafikksentralen Øst til Nettavisen.

Både vegvesenet og politiet regner med at det blir mye pinsetrafikk.

- Vi regner med at det blir mye trafikk så vi har folk på. Særlig på de veiene der det er mye trafikk. Det er E18 sørover og E6 sør- og nordover fra Oslo, sier UP-sjef Steven Hasseldal til Nettavisen.

- Hvorfor prioriterer dere veier der det er mye trafikk?

- Vi ser at disse køsituasjonene kan skape farlige forbikjøringer, og det ønsker vi å unngå. Synlighet er viktig for å forebygge dette, sier han og legger til:

- Hold køen.

Hasseldal har også et spesielt råd til de som ikke klarer å holde fartsgrensen. Det kan være for eksempel biler med tunge hengere, eller bobiler.

- Følg med i speilet og slipp trafikken forbi. Det er viktig. Hvis man skaper kø, så kan det føre til farlige forbikjøringer, sier han.

Ved 16-tiden var det køer forbi Gardermoen på E6. Sørover på E18 var det kø forbi Drammen. Brunæs ved veitrafikksentralen regner med at trafikken vil tette seg til utover, og at køene vil holde seg godt utover kvelden.

- Hvor lenge vil det være køer ut av Oslo?

- Det er litt avhengig av hendelsesforløpet, men vi regner med at det iallfall blir tett trafikk til 19 - 19.30, sier Bunæs.

- Er det et alternativ å finne andre rutealternativer sørover?

- Det er ikke alltid det smarteste, for det er mange som prøver seg på det også, sier hun.

Så langt har det bare vært en ulykkeshendelse i rushtrafikken ut av Oslo. Det var ved Ryenkrysset. Et felt var stengt ut av Oslo, men dette er nå ryddet igjen.

Også ut av Bergen er det køer fredag. Politiet melder til Bergensavisen at det er spesielt ille ved næringsparken Haukås.

Litt lengre sør, ved fergekaien i Hjelmeland i Rogaland, har politiet fått flere meldinger om farlige forbikjøringer i forbindelse med den lange fergekøen i området. Det melder politiet klokken 17.35.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar