Pinseutfarten er i gang – her er trafikkoperatørens stalltips for å slippe køen

Trafikken på E18 innover mot Sandvika. Foto: Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Trafikken på E18 innover mot Sandvika. Foto: Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Det er mye rar oppførsel.

07.06.19 18:25

(DT.no): SISTE: Veitrafikksentralen region Øst forteller til Nettavisen 18.20 fredag kveld at det er mye trafikk på veiene ut av Oslo, men at den er gradvis avtagende.

- Det er som forventet tett, tett trafikk på E6 sør- og nordgående, samt E18 mot Drammen. Men nå begynner trafikken å løye litt, og den er stabilt avtagende. Køene begynte nokså tidlig i dag, allerede i 12-12.30-tiden, forteller trafikkoperatør Annie Serup til Nettavisen.

Med pinse og langhelg i sikte, er det bare å stålsette seg om du har tenkt deg ut på kjøretur på hovedveiene utover fredagen og også hjemover søndag eller mandag. Tradisjonen tro, kommer køene sannsynligvis til å bli både lange og saktegående.

Les også: Hvorfor feirer vi pinse?

Ifølge trafikkoperatør Svein-Harald Masterød hos Veitrafikksentralen, var det i 13-tiden foreløpig rolig på veiene. Unntaket var køene som oppsto da en lastebil ifølge politiet mistet to dekk på E18, før en bil deretter kjørte på det ene.

Statens vegvesens køkart, så det da allerede ut til å ha tetnet til i sørgående løp E18 gjennom Drammen. Dette var imidlertid ikke pinsetrafikken, men køen som oppsto som følge av lastebiluhellet. Denne køen tok også Veitrafikksentralen på senga.

– Vi syntes det var litt vel tidlig, og skjønte ikke så mye av dette, forteller Masterød til Drammens Tidende.

Er det kø på veien dit du skal? Sjekk her.


– Kom deg ut før halv tre

– Kom deg ut på veien før tre-halv fire-tida. Da begynner det å dra seg til. Veldig mange prøver å komme seg ut av Oslo før klokka tre, og da kommer problemene mot Drammen nokså tidlig også, var rådet Masterød ga til Drammens Tidende fredag formiddag.

Hvor lenge du blir sittende i kø, avhenger også av hvilken retning du skal ut av drammensdistriktet. Skal du nordover, er du heldigere enn de som skal sørover, skal vi tro trafikkoperatør Masterød:

– De fleste skal sørover. Nordover er det sjelden noe problem på fredagene. Men på mandag, når mange skal tilbake, kan det bli verre. Men her vil nok flesteparten av problemene komme i Telemark.

Les: Derfor har vi fri på 2. pinsedag

– Mye rar oppførsel

På Veitrafikksentralen har operatørene oversikt over mye av det som skjer på veiene ved hjelp av en rekke kameraer som er satt opp langs veiene. Og det er ikke bare gode avgjørelser som tas bak rattet når bilistene mener de har stått i kø for lenge:

– Vi har sett folk rygge opp igjen på påkjøringsrampene når de ser at det er mye kø. Folk snur også, når de blir lei av å stå i køen. Det er dessverre mye rar oppførsel, sier han.

Les flere saker i Drammens Tidende her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.