RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pip naken på tv - tør du?

Gok Wan med kvinnene som deltar i serien.
Gok Wan med kvinnene som deltar i serien. Foto: Channel4
Sist oppdatert:
Britene lager underholdning av nakne kvinner i alle fasonger. Noe for sky nordmenn?

(SIDE2:) «How To Look Good Naked» er en av de nye realitysuksessene i Storbritannia. Det ledes av kjendisstylisten Gok Wan som blant annet har hjulpet Bryan Ferry og Blondie.

Nå har han viet seg til Channel4 sitt nye program, der vanlige kvinner deltar. Og ja, de viser seg i nettoen i beste sendetid. Men hensikten bak konseptet er seriøs nok. Det er ment som en motvekt til det idealiserte kvinnebildet som sier at vi skal ha perfekt kropp og føle oss slank og veltrent før vi tør å være stolte av kroppen vår. I en nylig britisk undersøkelse svarte 98 prosent av kvinnene at de ikke er fornøyde med kroppen sin.

- Dette programmet er deres saliggjørende redning, mener Channel4.

Er det spekulativt eller bra med et slikt realitykonsept? Diskuter i Veggavisen her.

Krirurgkniven bannlyst

Serien er kjemisk fri for plastiske operasjoner. Stylisten lærer kvinnene å kle seg slik du er, uten ekstraordinære forandringer i utseende og kroppsfasong.

I stedet for å gjennomgå alskens kurer og lidelser i treningssenteret, er det enklere å lære å bli fornøyd med kroppen slik den er - og hente frem dens beste sider, mener Wan.

Opprinnelig har han utdannelse innen drama, men interessen for mote og styling ledet ham til en karriere innen make up, hår og mote.

Norge klar for naken-tv?

Her i Norge har flere utenlandske konsepter blitt gjennomført på norsk med stor suksess. Det var de som protesterte da «Ekstrem Forvandling» kom på norsk første gang, og mente man ikke skal lage underholdning av folks komplekser. Også slankekonsepter har skapt lignende reaksjoner. «Tjukkhomen» på TVNorge ble debattert heftig i forkant. Og nå er det flere som uttrykker skepsis til TVNorges neste storsatsning innen denne genren, «Et lettere liv», der barn ned i 14-årsalderen skal slankes.

Da har den norske versjonen av «Motepolitiet» fått atskillig mindre oppmerksomhet, men så var dette også mildere i formen enn Trinny og Susannahs nådeløse stil i den britiske versjonen.

Til høsten vil TV3 ta livsstilsrealityen et steg lenger, og satser på serien «Sexskolen» der de inviterer norske par som vil piffe opp sex-livet. - Men vi tar ikke kamera inn på soverommet, presiserer TV3 til Side2 - og til lettskremte nordmenn.

Det store spørsmålet blir nå om vi snart får nakne, norske kvinner inn i de ganske hjem. Ikke på jakt etter den perfekte kropp, men på det perfekte selvbildet. Vi spurte TVNorge som har vært ledende på realitykonsepter der kropp og styling er i fokus. De har foreløbig ingen planer om å kjøpe inn konseptet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere