RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pirat risikerer livsvarig fengsel

Sist oppdatert:
New York (NTB-AP-AFP): En ung somalier ble tirsdag tiltalt for piratvirksomhet ved en domstol i New York. Han risikerer livsvarig fengsel etter at retten fant det bevist at han er 18 år gammel.

Abdiwali Abdiqadir Muse er den eneste overlevende av sjørøverne som forsøkte å kapre et amerikansk lasteskip utenfor Somalia tidligere denne måneden.

Han har gitt motstridende opplysninger om sin egen alder under avhør, og faren hans har hevdet at Muse bare er 15 år gammel. I så fall kunne forsvarerne hans ha argumentert for frifinnelse på grunnlag av lav alder.

Domstolen i New York konkluderte med at opplysningene fra piratens far ikke var troverdige, og at riktig alder er 18 år. Men forsvarerne kan fortsatt forsøke å overbevise retten om at han er yngre. I Muses hjemland Somalia har det rådet anarki siden tidlig på 1990-tallet, og det er lite trolig at det finnes offentlige arkiver eller en fødselsattest som er til å stole på.

Tenåringen er blant annet tiltalt for piratvirksomhet, i henhold til amerikanske lover som stammer fra 1800-tallet. Andre tiltalepunkter dreier seg om gisseltaking og våpenbruk.

Påtalemyndigheten mener Muse oppførte seg som lederen for piratene under kapringen av lasteskipet Maersk Alabama. Forsvarerne hans sier de vil undersøke om tenåringen bør behandles som en krigsfange, siden det er borgerkrig i Somalia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere