*Nettavisen* Nyheter.

Piratene omringet - forhandler om løslatelse

Foto: DR NYHEDER

Somaliske regjeringsstyrker har omringet piratene i Somalia som holder den danske familien gisler.

07.03.11 18:41

I følge ministeren i den regionale regjeringen i Puntland i Somalia er operasjonen et samarbeidmellom lokale sikkerhetsstyrker og utenlandske soldater.

I tillegg skal teleselskapene i området fått beskjed om å stenge av sine master i området slik at piratene ikke kan kommunisere med mobiltelefoner.

- Vi har lukket av området og piratene er omringet av svært bevæpnede sikkerhetsstyrker så ingen kommer til eller fra området. Heller ikke sjøveien, sier borgermester Said Adam Ali i Bandar Beyla til Ekstra Bladet.

Fikk nei
Somalierne skal først ha ønsket å frigjøre den danske familien med makt, men dette har foreløpig blitt stoppet fra Danmark.

Borgermester Said Adam Ali sier til Ekstra Bladet.

Ali sier til Ekstra Bladet at man nå forsøker å overtale piratene til å sette familien fri, og at piratene har blitt tilbudt amnesti.

- Vi regner med å begynne forhandlinger om frigivelse i løpet av dagen, sier borgermesteren.

Advarte mot aksjon
Piratene har tidligere advart mot forsøk på å redde den danske familien, og sagt at familien vil bli drept hvis noen forsøker å redde dem.

Seilbåten med den danske familien nådde kysten av Somalia 2. mars.

Den danske familien som er tatt til fange består av mor og far Jan og Birgit Marie Quist og deres barn Rune, Maria og Hjalte. I følge flere ble familien flyttet til et større skip etter at de kom i land i Somalia tirsdag i forrige uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag