*Nettavisen* Nyheter.

Piratene vant nytt slag

Kopisperrene i de nye HD-formatene for film har fått et solid tilbakeslag.

Siden nyttår har det vært mye oppstuss rundt muligheten til å kopiere HD-filmer fra de nye HD-formatene HD DVD og Blu-ray. Problemet med løsningene har derimot vært at for å kopiere en film, må man finne frem en unik nøkkel for den spesielle filmen. Det har bremset piratene betydelig.

Men nå ser det ut til å forandre seg. En bruker som kaller seg «arnezami» på forumet Doom9 hevder nå å ha funnet en universalnøkkel som låser opp kopibeskyttelsen AACS, som skal fungere på alle filmer som er sluppet på HD DVD og Blu-ray frem til i dag, melder Engadget.

Ifølge brukeren har han ikke gjort noe spesielt hackingarbeid, men har sittet og fulgt med på hva som forandrer seg i minnet, og på den måten har han kunnet finne frem koden.

Toppsjefer i filmbransjen har tidligere uttalt at hvis de ikke klarer å hindre piratkopiering av filmformatene denne gangen, etter fiaskoen med DVD-filmer, så vil de aldri klare å lage en vellykket kopibeskyttelse. Om bransjen nå etter hvert vil innse nederlaget og følge platebransjen som har kuttet kopibeskyttelsen på CD-utgivelser gjenstår å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.