RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pirater prøvde å kapre norsk skip

Foto: Frontline (Frontline)
Sist oppdatert:
Nato-styrker stoppet angrepet. Nå er piratene løslatt.

Pirater som forsøkte å angripe det norske tankskipet MV Front Ardenne sent lørdag kveld ble stoppet av kanadiske Nato-styrker om bord på krigsskipet «Winnipeg».

Piratene var bevæpnet med automatvåpen og rakettkastere.

Skjøt med helikopter
I tillegg til «Winnipeg», skal også et britisk og et amerikansk skip ha blitt tilkalt etter hendelsen. «Winnipeg» skal ifølge Reuters ha sendt et helikopter etter piratene, og dette skal ha skutt flere varselsskudd foran båten, men dette skal piratene ha ignorert.

Dermed startet en åtte timer lang jakt.

- Vi var raskere enn dem
- Vi la oss i veien for dem. Vi var raskere og overraskende mer manøvreringsdyktige enn piratenes skip, forteller en talsperson til Reuters.

Båten til piratene ble til slutt bordet, men de syv piratene skal innen den tid ha kastet alle våpnene over bord, med unntak av én granatkaster. Piratene ble i en kort periode holdt tilbake av det kanadiske mannskapet, før de ble satt fri.

Nato har ikke anledning til å arrestere piratene med mindre nasjonaliteten på skipet som blir angrepet er det samme som Nato-skipet, eventuelt at det er personer av samme nasjonalitet om bord.

Les også: Her angriper piratene

Driftet fra Norge
Front Ardenne er en oljetanker på vel 80.000 tonn bygget i Sør-Korea i 1997. Skipet eies av Frontline, selskapet til John Fredriksen.

- Vi vet foreløpig ikke omfanget av hendelsen. Jeg er i ferd med å skaffe mer informasjon nå, men foreløpig vet vi bare at ingen av mannskapet skal ha blitt skadet, sier administrerende direktør Dag Christoffersen i V Ships Norway, som driver det Frontline-eide skipet, til Nettavisen.

Ikke nordmenn om bord
Ingen av mannskapet på Front Ardenne er norske statsborgere.

- Det er ikke nordmenn om bord i skipet. Mannskapet består av russiske offiserer og filippinere, sier Christoffersen.

Han skal nå snakke med kapteinen om bord, og samle mer informasjon om det antatte kapringsforsøket.

Flere hendelser i helga
Lørdag kapret pirater et belgisk skip, og samme dag frigjorde nederlandske styrker 20 gisler, og tok sju pirater til fange. Også disse piratene ble sluppet fri etter kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere