*Nettavisen* Nyheter.

Piratkopi stopper pirater

Nytt program hindrer pirater å komme inn på fildelingssider.

The Pirate Bay har vært mye i vinden det siste året, mye på grunn av at en rekke nettleverandører verden over har vært involvert i saker der ber nettbrukere blir blokkert fra å komme inn på nettstedet.

Sperrer fildelingssider
Men nå har det dukket opp en trojansk hest på internett som rett og slett hindrer infiserte brukere i å komme seg inn på fildelingsnettstedene Mininova og The Pirate Bay.

Trojaneren Qhost-AC ble oppdaget av sikkerhetsselskapet Sophos, og ble spredd over BitTorrent ironisk nok nettopp fra The Pirate Bay.

Ifølge TorrentFreak var trojaneren innbakt i et program som utga seg for å være en nøkkelgenerator for piratkopiert programvare. I stedet for å generere gyldige nøkler som ga piratene gratis tilgang, så gjorde programmet endringer i Windows som gjorde det umulig å komme inn på de populære nettstedene.

- Nedlasting er galt
I tillegg skal trojaneren ha skapt en rekke popups, samt spilt av en sang som ga klar beskjed om at «nedlasting er galt».

Torrent-filen som spredde trojaneren er nå fjernet fra The Pirate Bay etter at brukere klaget på at nøkkelgeneratoren ikke fungerte slik som oppgitt. Dette er en av de få årsakene som får administratorene på piratnettstedet til å fjerne informasjon som blir lagt ut der. Gjengen bak nettstedet er notorisk kjente for å latterliggjøre enhver som forsøker å stoppe spredningen av piratkopiert innhold på nettsiden.

Spekulasjonene går nå høylytt om hvem som har laget trojaneren. TorrentFreak tror at dette sannsynligvis er en uskyldig spøk, selv om mange nærmest automatisk retter en beskyldende finger mot underholdningsindustrien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.