Gå til sidens hovedinnhold

Pisket fordi hun sto for nærme kjæresten sin

Sharialovene i Banda Ache-provinsen i Indonesia er strammet inn.

Den 20 år gamle kvinnen ble idømt 23 piskeslag fordi hun hadde stått for tett inntil kjæresten sin.

Til sammen sju par ble straffet samme dag, alle for å ha vært i kontakt med hverandre utenfor ekteskap. 13 av dem ble pisket, mens en av kvinnen (22) slapp fordi hun var gravid. Hun ble advart om at straffen vil bli utøvd etter at hun har født, skriver Daily Mail.

En mann ble pisket fordi han hadde vært alene med en kvinne, uten at de var gift.

Sharialover

Banda Ache-provinsen er den eneste med sharialover i Indonesia, og disse ble strammet inn i fjor. Da ble blant annet samtykkende seksuelle forhold utenfor ekteskap ulovlig. Også å spille om penger, drikke alkohol og utroskap er ulovlig.

Landet har den største muslimske befolkningen i verden. I utgangspunktet er det kun muslimer bosatt i provinsen som omfattes av loven, men i april ble den første kristnekvinnen dømt i henhold til sharia. Den 60 år gammel kvinnen ble pisket offentlig for å ha solgt alkohol.

Bekymret

Så langt er 100 mennesker straffet med pisking under lovene, i hele fjor var tallet 108.

Flere menneskerettighetsorganisasjoner har uttrykt bekymring for lovene, som de mener blant annet bryter med retten til et privatliv. Amnesty International og FN har begge gått ut mot lovene, og denne uken protesterte Amnesty mot straffer opp mot 200 piskeslag.

- Samtykkende seksuelle forhold må ikke sees på som et lovbrudd eller en forbrytelse mot moralen, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Les også

- Får 200 kroner i bot for hver sigarett som røykes

Les også

- Norge har ingen erfaring med integrering

Les også

I dag tar jenter makten

Les også

Mann pågrepet for storskjermporno i Indonesia

Kommentarer til denne saken