*Nettavisen* Nyheter.

Pitt, Kidman og dansk film til Cannes

Paris (NTB-Ritzau-AFP): Brad Pitt og Nicole Kidman er trolig blant stjernene som skal kaste glans over filmfestivalen i Cannes i mai.

I alt 22 filmer deltar i hovedkonkurransen der prisen er den ettertraktede Gullpalmen. Blant regissørene er britiske Ken Loach med komedien «The Angel's Share», canadiske David Cronenberg med filmen «Cosmopolis» og dansken Thomas Vinterberg med «Jagten», 14 år etter at han vant juryens spesialpris med dogmefilmen «Festen».

Brad Pitt er blant stjernene som er ventet til festivalen, bekreftet arrangørene torsdag. Han spiller i filmen «Killing Them Softly» av New Zealand-fødte Andrew Dominik. Også den er med i hovedkonkurransen når festivalen går av stabelen 16. til 27. mai.

Hollywood er videre representert med tredje runde i den animerte filmserien «Madagaskar». Denne gangen er det klart for «Madagaskar 3: Europe's Most Wanted», i 3D. Filmen deltar utenfor konkurranse. Det gjør også den amerikanske regissøren Philip Kaufmans «Hemingway & Gellhorn», med Nicole Kidman i hovedrollen.

Festivalåpner blir Wes Andersons 1960-tallsdrama, «Monrise Kingdom» - med Bruce Willis og Bill Murray. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.