Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pizza 50 mil på avveie

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)
En sulten mann fra Rygge måtte se langt etter pizzaen han hadde bestilt. Den havnet nemlig i Bergen.

Geografitrøbbel sørget for at pizzaen havnet 494,7 kilometer fra mannens adresse i Rygge i Østfold, skriver Moss Avis. For da mannen (28) ringte pizzakjeden Dolly Dimple's, sendte de i stedet pizzabudet til Bergen i Hordaland.

Uvitende sjåfør
«Vi skal bli oppfattet som den mest profesjonelle restaurantkjeden i Norge med best pizza og best service!», skriver Dolly Dimple's på sine nettsider.

«Stadig flere byer og tettsteder får oppleve gleden av å ha en Dolly Dimple's-restaurant i nærheten.»

Men om kjeden stadig ekspanderer, var det nok noe optimistisk å forlange at det uvitende pizzabudet skulle tilbakelegge strekningen Bergen-Rygge i løpet av den fastlagte leveringsfristen på én time fra bestilling...

Feil destinasjon
Misforståelsen skyldes at det finnes flere Bregnestier i Norge. For da den 28-årige pizzaelskeren fra Bregnestien i Rygge ringte Dolly Dimple's telefonbestilling, fikk han beskjed om at pizzaen ville bli levert fra restauranten i Moss.

Men Bregnestien i Rygge er ikke registrert i pizzakjedens sentrale bestillingssystem - på tross av at stedet har hatt gatenavnet siden 1975. Derimot plukket systemet opp Bregnestien i Fyllingsdalen som destinasjon for leveringen.

Overtidsmat
En time etter pizzabestillingen ringte budet og fortalte at han ikke fant fram. Og det er kanskje ikke så rart - siden budet befant seg 50 mil fra 28-åringens bolig.

- Vi fikk oppklart hva som hadde skjedd. Jeg ble tilbudt å vente en time for så å få pizza fra Dolly Dimple's i Moss til halv pris, men avslo tilbudet.

Mannen kan i ettertid le sultent av episoden.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!