Pizza gir god helse og bedre sex

Mange har dårlig samvittighet for at de spiser for mye pizza. Ny forskning viser imidlertid at pizzaspising senker kreftrisikoen. I tillegg er duften bra for potensen.

27.11.03 10:24

En ny italiensk undersøkelse viser at pizzaspising senker risikoen for å få kreft i spiserøret, halsen, munnen og tarmene, skriver bladet iForm.

Undersøkelsen er basert på en undersøkelse av over 8.000 italienere. Konklusjonen er at de som spiser en hel pizza en eller flere ganger i uken har fire ganger mindre risiko for å utvikle de nevnte kreftformene sammenlignet med de som spiser bare et pizzastykke tre ganger i måneden. Men også et lavere inntak av pizza reduserer risikoen for kreft.

Forskerne mener at en mulig forklaring kan være at tomatsausen på pizzaen inneholder blant annet lykopen som er et antioksidant som motvirker at cellene i kroppen rammes av kreft.

I tillegg har man ved Taste Treatment and Research Foundation i Chocago kommet frem til at når menn kjenner lukten av mozzarella, tomat og basilikum som er tre klassiske pizzaingredienser, øker blodtilførselen til penis med opptil 40 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.