RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pizza, risotto og klippfisk i «Tid for mat»

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Tirsdag avrundes gjensynet med «Tid for mat» for denne gang. Trond Moi lager svinaktig god risotto og spennende pizza, mens Kjersti Bergesen besøker Kristiansund.

Trond Moi lager en saftig og god risotto med svinekjøtt. Du får også lære om risottoris og hvordan man kan lage soppkraft på tre minutter.

Trond deler også sine spesielle familie-oppskrifter på Norges ukronede nasjonalrett, nemlig pizza. Med en spesialovn for pizza lager Trond tre forskjellige, deilige og spennende pizzaer. Her er noe for enhver smak: «Stanley & Steven pizza» (farens oppskrift fra Amerika), med tomater, ost, og masse oregano. «Den rike onkelen fra Amerika»-pizza: sopp, parmaskinke, mozzarella, spinat, ruccola og vårløk. «BBP pizza» (Brooklyn Bridge Pizza): Barbeque-saus og scampi.

Klippfisk i Kristiansund

Klippfisk er nasjonalrett i Brasil, Portugal og sikkert mange andre steder også - norsk klippfisk altså.

I Kristiansund finner du en kar som sørger for kvalitetsklippfisk også til nordmenn. Knut Garshol heter han, og er så vill etter denne ingrediensen at han rett og slett måtte starte sin egen klippfiskbutikk.

Du finner ham midt på torget - rett bak statuen av klippfisk-kjerringen. Kjersti Bergesen har vært på reportasjetur i Kristiansund for å sjekke forholdene.

- Knut kan alt om klippfisk, og trolig spiser han svært lite annet også. Han spiser klippfisk med kokosmelk, han steker og koker, han lager hummersaus til, og han spiser den mer tradisjonelle bacalao-varianten, forteller Kjersti som har besøkt ham i Kristiansund.

I tillegg til å fortelle oss om hvilke biter av fisken som kan brukes til hva, og hvordan fisken skal vannes ut, lærer han oss også å lage en bacalao-variant slik den kan ha vært i Kristiansund på 1830-tallet. Knut har nemlig forsket på dette.

Og i Kristiansund er bacalao festmat som gjerne nytes i godt lag. Kjersti besøker også Frode Alnæs og hans kulturkafe Dødeladen, der det serveres nydelig bacalao.

Oppskrifter fra tidligere sendte «Tid for mat»-programmer, finner du her.

Se «Tid for mat» på TV 2 tirsdag 3. august klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere