RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plages med sex-bilder

Sist oppdatert:
Christopher (38) fikk brev fra fengselet. Line (21) får penisbilder - bare fordi de er på TV. Les deres historier.

Christopher, som jobbet i chatteprogrammet Sonen på TV 2 inntil nylig, har aldri opplyst etternavnet sitt på TV for å slippe uønsket oppmerksomhet.

- Likevel har jeg opplevd at «chattere» har klart å finne nummeret mitt. Jeg skjønner ikke hvordan, sier han til side2.no.

Han har også fått brev fra kvinnelige innsatte.

- Jeg fikk et som begynte med noe sånt som «Jeg bruker mye av tiden min på å se på deg». Det var jo litt spesielt, sier 38-åringen som har hatt kjæreste i sju år.

- Men jeg føler meg trygg - har tross alt rødt belte i taekwondo, ler han.

Samtidig forstår han at unge jenter blir nervøse når de får meldinger fra innsatte.

- Alle tilbakemeldingene gjør at jeg skjønner hvilken energi chatteverter utstråler. Vi er 6-7 timer på en skjerm, vi sitter på en måte i stuen til folk. Og man byr på mye av seg selv, sier Christopher.

Sendte bilde av penis
Også Line Victoria Husby (21) fra Mess-TV på TVNorge forstår hvorfor folk kan bli så opphengt i programlederne i interaktive konsepter.

- De føler jo at vi snakker direkte til dem og svarer på deres spørsmål. Jeg har skaffet meg hemmelig mobilnummer, men mail-adressen min ligger ute og der mottar jeg jo en god del rare ting, sier hun til side2.no.

Nylig mottok Line Victoria en mail fra en mannlig seer med bilde av en penis. Dette er bare en av mange henvendelser hun har fått.

Hemmelig nummer
Line Victoria måtte fjerne navnet på dørklokken sin etter flere episoder hvor fans ringte på. Også bestevenninnen måtte få hemmelig mobilnummer.

Line Victoria har også fått e-post fra innsatte.

- De finner adressen min, skriver mail og ber meg om å være så snill å ikke blokke dem, sier hun til side2.no.

Reportere bør vise modenhet
Psykolog John Sandstrøm sier til side2.no at det ikke uvanlig med slike henvendelser.

- Jeg tror at tv-reportere og journalister bør vise en viss modenhet og oppdragersk holdning. Når man er på skjermen eksponerer man gjerne en holdning som man nødvendigvis ikke står for selv, men personer med personlighetsforstyrrelser tar gjerne dette budskapet på alvor, og det er det skumle, sier han.

- Kan disse personene være farlige?

- Ja helt klart. Jeg tror at for grensene for eksponering av vold blir mindre og mindre. Slike henvendelser bør tas på alvor, for man vet aldri hva som kan skje, sier Sandstrøm.

- Innsatte skal man være forsiktig med. Det kan kanskje virke spennende å ha kontakt med fanger, som en flørt der man leker med ilden. Men flere episoder har vist at dette kan slå svært negativt ut når den man har hatt kontakt med slipper ut av fengselet, da er de gjerne ikke like hyggelige lenger, sier Sandstrøm til side2.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere