Planer for 1. mai helgen? Les dette først

GRÅTT: Gråvær er ikke uvanlig for Bergen, her fotografert fra Fløien. Denne 1. mai-helgen vil gråvær, med muligheter for både solgløtt og regnskyll, prege Norge.

GRÅTT: Gråvær er ikke uvanlig for Bergen, her fotografert fra Fløien. Denne 1. mai-helgen vil gråvær, med muligheter for både solgløtt og regnskyll, prege Norge. Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)

1. mai helgen blir grå, kald og sur for de fleste, men det finnes unntak.

29.04.15 14:59

Meteorologene ved Norsk meteorologisk institutt kommer med en kalddusj til alle som hadde planer om å bruke 1. mai-helgen til å ønske sommeren velkommen. Javisst kan du gjøre hagearbeid, men det blir i fleecegenser med regntøyet ikke langt unna.

I dag ligger et lavtrykk godt parkert over Skandinavia. Dette lavtrykket dirigerer vinden ned fra nord. Det gir lave temperaturer. Dette lavtrykket er på vei østover, og et nytt lavtrykk er på vei fra sør med mildere vind. Men værskiftet går sakte, og 1. mai helgen vil være sterkt preget av nordlig vind og lavtrykk.

Værvinneren 1. mai er Vestlandet, mens resten av Sør-Norge klarner opp utover helgen.

Østlandet og Sørlandet
1. mai blir det skiftende vær. Solen kan titte fram hvis du er heldig, men det blir ellers overskyet, og neppe over 10 grader på Østlandet og Sørlandet. Det er fare for regn hele dagen, men mest på ettermiddagen.

Gråværet vil klarne opp utover helgen. Lørdag vil det fortsatt være skiftende vær på Østlandet, mens Agder vil få finvær.

- Søndag blir det best vær i Sør-Norge, men vi tror ikke det blir helt skyfritt, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark til Nettavisen.

Når det gjelder temperaturene i området, sier Stenmark:

- Temperaturene vil øke med én til to grader om dagen gjennom helgen.

Vestlandet
- 1. mai vil Vestlandet sør for Stadt vil få det beste været, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Vestlandet får en del sol og opp til 10 grader 1. mai. Vind fra nord, som vil blåse opp i kuling sør for Stadt, vil likevel legge en demper på sommerfølelsen.

Nord for Stadt vil det derimot bli mer grått og regn.

Utover helgen vil finværet fortsette på Sørvestlandet. Vinden vil avta, men også lørdag vil det være mye vind enkelte steder. Nord for Stadt vil det klarne opp.

Trøndelag
Her blir det også grått og kjølig med temperaturer opp mot åtte grader. Det vil kunne bli sol enkelte steder, men også nedbør, som vil kunne falle som snø i høyden.

Spredt regn og regnbyger vil fortsette utover i helgen. Utover i helgen blir det litt større muligheter for sol, og temperaturene vil stige sakte.

Nord-Norge
Også her blir det kjølig og vekslende vær 1. mai. Det blir regn, som vil falle som sludd og snø i de indre og høyere strøkene. Solen kan titte fram noen steder.

På kysten av Nordland og Troms kan det blåse opp mot liten kuling.

Vinden vil avta inn i helgen, men det vil fortsette å blåse langs kysten. Været blir litt bedre og temperaturen stiger litt.

Helt sør i Nordland vil man kunne oppleve pent vær lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Været

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag