RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Ellingsen (BA)

Planket i bystyret

«Farlig» trend har nådd politikerne.

I matpausen i bystyremøtet tok Hans-Carl Tveit (V) og Pål Hafstad Thorsen (Ap) like godt planken, det skriver BA.

Tveit var uten tvil dristigst, som planket på talerstolen i byens høyeste organ. Hafstad Thorsen la seg i trappen opp. Forklaring på fordelingen er rett og slett at Tveit var kjappest. Begge hadde talerstolen i tankene.

- Vel, jeg følte for en trygg planking. Det viser at vi forstår en ungdomstrend, og utøver den på en trygg måte, sier Thorsen og humrer.

Plankebekymring
Planking ble, tro det eller ei, et tema i den åpne spørrerunden. Helen Kongshavn (Frp) var svært bekymret for planking på farlige steder, og lurte på hva byrådet har tenkt å foreta seg mot dette fenomenet.

Byrådsleder Monica Mæland (H) kunne forsikre at hun delte bekymringen, og at hun ville ta det opp i møtet byrådet har med politiet i Bergen.

- At hun vil involvere byrådet og politiet i anti-planking, det tror jeg kan ha motsatt effekt, sier Thorsen til BA, som røper at han også har forsøkt «fosterstilling i trygge omgivelser».

Tveit sa først at han fikk en plutselig innskytelse, og slik så det også ut der han ut av intet skjøt fart fra sin faste plass på første benkerad og planket på talerstolen.

- Det går an å gjøre det på uvanlige, men trygge steder, sier han i etterkant.

- Så du følte ikke at du levde litt farlig?

- Nei, det er da bare 60-70 centimeter ned.

- Hva tenker du om trenden?

- Jeg er bekymret for en del av stedene de gjør det, det er ikke morsomt å sette seg i fare. Men planking i seg selv er harmløst.

- Politiet
- Hvordan ser du på at Mæland vil bruke politiet for å få bukt med planking i Bergen?

- Vel, jeg forstår at hun har et behov for å samarbeide med politiet. Hva byrådet tenker videre, vet jeg ikke. Ungdommen har alltid hatt en måte å vise seg frem på.

Ikke alle som var i salen da Tveit og Thorsen planket synes det var morsomt. Avtroppende bystyrerepresentant Bjørn-Frode Schjelderup (H) synes tvert om at det var forkastelig.

- Det er en hån mot talerstolen, og det er å håne en kollega i bystyret som er bekymret for trenden. Når han gjør det, sier han til alle at det er helt greit, sier Schjelderup til BA.

Flere nyheter fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere