*Nettavisen* Nyheter.

Planla nyttårsterror på denne plassen

PLANLA TERROR PÅ NYTTÅRSAFTEN: Kizilay-plassen i Ankara var målet for terroristene som nå er pågrepet, sier tyrkisk politi. Foto: (Google)

Tyrkisk politi har pågrepet to menn som er mistenkt for å ha planlagt to selvmordsangrep nyttårsaften i Ankara.

Ankara (NTB-AFP): De to skal ifølge sikkerhetspolitiet ha forbindelser til IS. De skal ha ankommet Tyrkia via Syria og angrepet skulle skje på Kizilay-plassen i hovedstaden der befolkningen gjerne samles til nyttårsfeiring.

– De er mistenkt for å være tilknyttet IS og for å planlegge et angrep nyttårsaften i Ankara, sier en offentlig ansatt onsdag.

Pågripelsene ble gjort i Ankara-bydelen Mamak, ifølge TV-stasjonen NTV.

Tyrkia er i høy beredskap etter at 103 personer ble drept i et selvmordsangrep mot en stor fredsdemonstrasjon 10. oktober. Politiet mistenker at IS-tilhengere sto bak angrepet.

De to mennene omtales kun som «M.C.» og «A.Y.», og de hadde allerede utpekt mulige mål ved Kizilay-plassen. Det ene angrepet skulle rettes mot en gate der det ligger mange utesteder, mens det andre angrepet skulle finne sted utenfor et stort kjøpesenter, ifølge myndighetene.

Tyrkisk politi har beslaglagt en selvmordsbombevest, en bombemekanisme og en ryggsekk som inneholdt utstyr til å lage bomber, opplyser myndighetene videre.

– Tyrkia er et terrormål fordi landet kjemper mot IS, uttaler den offentlige talsmannen til AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.