RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planlegg TV-kvelden med mobilen

Hva vil du se på TV i kveld? Her er de beste programoversiktene på mobilen.

Ved hjelp av mobilens nettleser kan du raskt skaffe deg en oversikt over hva som vises på de ulike TV-stasjonene. De beste tjenestene lar deg til og med søke på kategori. Dermed kan du for eksempel se hvilke filmer eller sportssendinger som dukker opp, uten å måtte bla deg frem kanal for kanal.

Sesam
Søkemotoren Sesam har i sin mobilversjon en egen lenke som heter TV i dag. Her finner du en oversikt over 12 kanaler. Her er ingen filmkanaler eller sportskanaler med, og du kan heller ikke søke på kategori. De nye norske kanalene som NRK 3, TV 2 Film og Viasat 4 er heller ikke med i oversikten.

Egentlig er vi litt skuffet over at Sesam, som er spesialdesignet for søk, ikke inneholder noen søkefunksjon i TV-oversikten. Sesam gir deg heller ingen programomtaler.

Dagbladet
Dagbladet har en oversikt der du kan se hva som vises kanal for kanal. Det er ikke lenker til de enkelte omtalene, men om du vil se en utvidet oversikt der alle omtalene er med kan du utvide oversikten ved å klikke «Vis omtale» i bunnen av oversikten.

Dagbladet lar deg også søke på kategorier som film og serier, barneprogram, sport, musikk, reise, natur og vitenskap, nyheter, tysk og fransk, og andre. Med andre menes BBC Prime, Club, Star, Show time, Jetix, Toon Disney og National Georaphics.

I skrivende stund er ikke de nye kanalene NRK 3, Viasat 4 eller TV 2 Film med i oversikten, som ifølge Dagbladet inneholder oversikt for 70 kanaler.

Aftenposten
Aftenposten har ikke noen programoversikt på sine wap-sider. Under vignetten TV finnes bare Aftenpostens egne videosnutter for mobil.

VG
Fra fremsiden av VG følger vi lenken «På TV nå». Den bringer oss til en liste der programmene på de vanligste kanalene er satt opp kronologisk. Om det finnes en omtale av programmet er tittelen understreket, og tittelen fungerer som lenke til omtalen.

Du kan søke på kategoriene film, nyheter og filmkanaler.

TV 2
TV 2 har en oversikt over sine egne fem kanaler, med mulighet for å lese omtaler. Omtalene er stort sett svært begrensede, og særlig når det gjelder serier er det tydelig at de ikke oppdateres for hver enkelt episode. Du kan se hva som vises i dag, eller bla deg frem en dag om gangen.

NRK
NRK er noe rausere enn TV 2, og har tatt både TV 2, SportN, TV 3 og TV-norge med i sin oversikt. Til gjengjeld gir de ingen oversikt over hva som vises på disse kanalene utover dagen, bare hva som angivelig sendes akkurat nå. Skal vi tro NRK så er de alene om å sende noe som helst – for de øvrige kanalene står det bare «Nå: Ingen program».

Viasat
Viasat har ikke wap-sider.

TV 3
TV 3 bruker wap for å selge spill, bakgrunnsbilder og ringetoner. Her finnes ingen informasjon om hva kanalen egentlig driver med.

TV Norge
TV Norge viser hva kanalen sender i øyeblikket, i dag og hele uken. Her er også en lenke til mobil-TV, om du vil se programmet på mobilen din.

Canal Digital
Canal Digital har ikke wap-sider

Se og Hør
Se og Hør har en tjeneste på Internett der du kan sette sammen din egen favorittoversikt. Men i mobilversjonen finnes det ikke noen programoversikt i det hele tatt. Litt pussig, med tanke på at Se og Hør startet opp som et programblad.

Her og Nå
Her og Nå har en meget god programoversikt som er delt inn i norske kanaler, filmkanaler, sportskanaler og andre kanaler, i tillegg til at den har en egen søkemotor. Du kan også se hva som vises ut fra kategoriene film, serie, underholdning, kultur, ungdom, nyheter, vitenskap, sport, helse og dokumentar.

I oversikten kan du klikke på tittelen for å lese mer om programmet. Men heller ikke her er de nye norske kanalene med.

Beste tjeneste
Etter å ha brukt de ulike programoversiktene en stund endte Mobilen.no opp med oversikten til Her og Nå som sin favoritt, med VG som en god nummer to etterfulgt av Dagbladet.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere