RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planlegger fire LNG-terminaler i USA

Sist oppdatert:
Energikonernet ExxonMobil har nå søkt om bygging av en ny importterminal for LNG i Texas, men har planer for ytterligere tre nye importterminaler i USA
ExxonMobil har denne uken startet prosessen med å få godkjent planene for bygging av en ny importterminal for flytende naturgass (LNG) hos Federal Energy Regulatory Commission.

Planen er å bygge en terminal til 600 millioner dollar, som skal stå klar i 2008-2009.

ExonMobil regner imidlertid ikke med at dette blir selskapets eneste, for de har også planer om ytterligere en terminal i Texas og en i Alabama, samt en terminal offshore i Mexico-gulfen.

Leveransene til Exxonmobils planer skal komme fra Qatar, hvor selskapet i oktober signerte en avtale om å utvikle gassen i landets enorme Nord-felt. Prosjektet har en ramme på voldsomme 12 milliarder dollar og inkludere eksportterminaler og inntil 30 LNG-skip.

Det foreligger nå planer for omkring 30 ulike LNG-teminaler i USA, som ifølge Reuters har blitt annonsert de to siste årene. Så langt har kun to fått godkjennelse fra FERC. USA har i dag fire fungerende terminaler som har kommet ut av dvale de siste to årene i forbindelse med en eksplosiv økning i etterspørselen og fallende innenlandsk produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere