Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger Koran-brenning

Amerikansk kirke vil markere 11. september med å brenne muslimenes hellige bok

I protest mot det de kaller «djevelsens religion» planlegger en kirke i Gainesville i Florida en internasjonal «Brenn en Koran-dag». Arrangementet skal finne sted på niårsdagen for terorangrepet på blant annet World Trade Center den 11.09.01, skriver CNN.

«Islam is of the Devil»
Kirken, som heter The Dove World Outreach Center, sier de arrangerer Kornan-brenningen for å minnes de liv som gikk tapt den 11. september 2001, og for å ta et standpunkt mot islam. Med kampanjer på sine hjemmesider, og på Facebook, inviterer de kristne til å brenne muslimenes hellige bok foran kirken mellom klokken 18.00 og 21.00 den ellevte september i år.

- Vi mener islam er djevelsens religion, og den forårsaker at millioner av mennesker havner i helvete. Det er en villedende religion, det er en voldelig religion og det er bevist mange, mange ganger, sier Pastor Terry Jones til CNN .

Jones har nylig gitt ut boken «Islam is of the Devil», og kirken selger både kaffekopper og t-skjorter med bokens tittel.

Motstand
Både muslimer og kristne jobber mot kirkens initiativ til Koran-brenning. USAs største evangelistorganisasjon har utstedt en uttalelse hvor de oppfordrer kirken til å avlyse arrangementet. De advarer mot at Koran-brenningen kan føre til en verdensomfattende spenning mellom de to religionene.

- Vi oppfordrer våre medlemmer til å dyrke forholdene til våre medmennesker med tillit og respekt, selv om de har en annen tro. Gud har skapt menneskene, og derfor skal alle behandles med verdighet og repspekt, heter det i uttalelsen.

Kirken har derimot lagt ut en flere You Tube-videoer for å spre budskapet sitt ytterligere.

- Spør deg selv, har du noengang sett en lykkelig muslim? Når de er på vei til mekka? Når de samles på gulvet i moskeen? Ser det virkelig ut som en gledesfylt religion? Nei, for meg ser det ut som djevelens religion, sier Pastor Jones i en av videoene.

Seksuell perversjon
The Dove World Outreach Center har tidligere i sommer tatt initiativ til en demonstrasjon mot byens ordfører, som er homofil. Kirken har tidligere kjempet, uten hell, for sverte ordførerens valgkampanje.

- Vi protesterer mot seksuell perversjon fordi Bibelen protesterer mot det. Det blir akseptert i dagens ledere, vil bli akspetert i morgensdagens samfunn, skriver kirken i et blogginnlegg.

På plenen foran kirken ble det hengt opp skilt med teksten «No Homo Mayor». I tillegg er det satt opp tre store skilt med teksten «Islam is of the Devil». Etter at et av skiltene ble vandalisert, skrev kirken i bloggen sin at: «Dette er et privat område og vandalisme er forbudt her i USA. I Islam blir det oppfordret til handlinger som vi ser på som kriminelle. Enda en grunn til å brenne en Koran».

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?