Planlegger ny hackerstorm lørdag

Foto: JON NAZCA (Reuters)

Hackergruppen Anonymous planlegger en nettstorm av WikiLeaks-dokumenter.

18.12.10 21:31

På bloggen anonops.blogspot.com presenterer den etterhvert svært store internasjonale gruppen sitt nye prosjekt: «Operation Paperstorm». Målet er massiv spredning av dokumenter offentliggjort gjennom WikiLeaks.

Hackere over hele verden har samlet seg i organisasjonen «Anonymous» som et svar på jakten på WikiLeaks. Sist uke ble blant annet Visa og Mastercard angrepet etter at betalingsselskapene stoppet muligheten for publikum å gi pengestøtte til WikiLeaks.

I Norge er organisasjonen også i mot datalagringsdirektivet som de mener er ikke noe annet enn overvåking. I andre land kjemper «Anonymous» for andre saker som for eksempel økte studieavgifter i Puerto Rico.

- Ikke dårlig samvittighet
– Vi har ikke dårlig samvittighet. Vi har makt, for vi er mange, og ingen vet hvem vi er. Det er alt vi vil si om den saken, sier to norske aktivister med tilhørlighet til «Anonymous» i et eksklusivt intervju med NRK.

Med den såkalte DDos-metoden får organisasjonen store nettsteder i kne. Metoden går ut på å sende store datamengder inn i nettserverne på kort tid. Dermed kollapser serverne som ikke klarer å behandle datamengden.

De siste dagene har maskerte unge mennesker stått fram i flere land. I London var de også til stede utenfor rettsbyningen i Westminster da varetektsspørsmålet for Julian Assange ble behandlet.

Grasrotbevegelse
– «Anonymous» er en løst sammensatt grasrotbevegelse med folk fra hele verden som møtes på internett og planlegger aksjoner. Det er rimelig å tro at de er unge, mange og datakyndige, sier medieutvikler i NRK, Eirik Solheim.

I Norge har noen advart gjennom Dagbladet at de planlegger angrep på Arbeiderpartiets hjemmesider. Organisasjonen har også varslet om demonstrasjon 11. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.