RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planlegger reduksjon i aluminiums -produksjonen

Sist oppdatert:
Verdens største aluminiumsprodusent, amerikanske Alcoa, planlegger nye kostnadskutt og kutt i produksjonen av aluminium. Et smelteverk kan bli stengt fra september
Ifølge planene skal Alcoa kutte 150 stillinger ved smelteverket i Rockdale i delstaten Texas, men produksjonen opprettholdes på 264.000 tonn på årsbasis.

Derimot planlegges det et kutt ved anlegget i Massena i delstaten New York på 24 prosent. Smelteverket har en kapasitet på 255.000 tonn pr. år. Produksjonskuttet vil ifølge Alcoa vare så lenge markedsforholdene tilsier det.

Ferndale-verket i delstaten Washington på vestkysten av USA står derimot i fare for å bli stengt fra 30. september. Det vil skje dersom kraftadministrasjonen i området implementerer en varslet prisøkning. Alcoa vil fra neste uke begynne å forbrede oppsigelse og en nedkjøring av verket.

Det totale produksjonskuttet for anleggene i delstatene Washington og New York vil være på 675.000 tonn pr. år. Konsernet har en kapasitet på 3,9 millioner tonn årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere