Gå til sidens hovedinnhold

«Plant et par skudd i denne brødløken»

Denne oppfordringen kom Sp-politikeren med på Facebook.

FIRDA/NETTAVISEN: «Det hadde vært veldig fint om noen kunne plante et par skudd i denne brødløken. Utvisning fra Norge for all fremtid kan også være et alternativ», skrev kommunestyrerepresentant Per Inge Indrebø i Jølster Senterparti på Facebook torsdag morgen.

Angrer
Når Firda.no tar kontakt et par timer etterpå, velger Indrebø å slette innlegget.

Statusoppdateringen kom som en reaksjon på et av den omstridte Arfan Bhatti sine utspill i samfunnsdebatten den siste tiden.

Bhatti er tidligere kriminell, og var blant annet med på skytingen mot synagogen i Oslo i 2006.

De siste månedene har han forsøkt å gjøre seg til en slags talsmann for norske islamister, og holdt blant annet appell under en demonstrasjon mot Norge sitt Afghanistan-engasjement i Oslo 20. januar.

Nå angrer den 25-årige lokalpolitikeren på Facebook-angrepet mot Bhatti.

- Dumt av meg
- Jeg kommer til å logge på og slette innlegget nå, dette var dumt av meg, sier Per Inge Indrebø.

Han legger til at han bare har sittet som folkevalgt i fire måneder siden valget i høst, og håper det kan få være lov å gjøre feil.

- Jeg beklager hele innlegget på det sterkeste. Jeg står ikke inne for det jeg skrev, sier han.

Partiet tar avstand
Fylkessekretær i Sogn og Fjordane Senterparti, Per Rune Vereide, ble opprørt da Firda.no ringte.

- Dette er helt nytt for meg, men om jeg får meldingen hans rett referert tar Senterpartiet helt klart fullstendig avstand fra slike utsagn, sier Vereide.

- Etter mitt syn er det helt håpløst og fullstendig forkastelig å gi uttrykk for slike synspunkt i offentligheten, legger fylkessekretæren til.

- Har Senterpartiet retningsliner for hvordan folkevalgte bør opptre i sosiale medium?

- Nei, ikke annet enn at hver enkelt må bruke sin egen sunne fornuft. Her har det tydeligvis ikke skjedd, svarer Vereide.

Politikerkollega: - Fullstendig uakseptabelt
Meldingen fra Indrebø var tilgjengelig for alle de flere hundre vennene hans et par timer torsdag formiddag.

En av dem som sperret opp øynene da han så statusoppdateringen, var fylkesstyremedlem Marius Reiakvam i Sogn og Fjordane Frp.

- Jeg syns jo det er mildt sagt oppsiktsvekkende at en folkevalgt kan få seg til å skrive noe slikt. Slik jeg leser meldingen er det en ren oppfordring til drap på Bhatti, sier Reiakvam.

Han legger til at han selvsagt også selv er helt uenig i alt Arfan Bhatti står for.

- Men det er en lang vei å gå fra å være uenige til å komme med slike ytringer, sier Reiakvam, som kaller Facebook-meldingen fra Indrebø fullstendig uakseptabel.

- Regner med pågripelse
Arfan Bhattis advokat, John Christian Elden, reagerer på Facebook-meldingen.

- Jeg regner med at Sikkerhetspolitiet (PST) med sin opptatthet av trusler rykker ut og pågriper mannen og sjekker hvem han samarbeider med. For øvrig er det vanskelig å utvise norskfødte nordmenn fra Norge. Hvor vil han utvise Breivik (Anders Behring Brevik red.anm.)? sier John Christian Elden til Nettavisen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken