RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plantet bilen i husveggen, fikk 45 timers samfunnsstraff

Her dundret 23-åringen inn i husveggen i boligfeltet i Honningsvåg i april etter først å ha brast gjennom en lyktestolpe. Fartsgrensen på stedet er 30 km/t.
Her dundret 23-åringen inn i husveggen i boligfeltet i Honningsvåg i april etter først å ha brast gjennom en lyktestolpe. Fartsgrensen på stedet er 30 km/t.
Først nektet 23-åringen alt i en måned, så kom DNA-beviset. Da husket han alt.

HONNINGSVÅG: (Finnmark Dagblad) – Han har gitt en uforbeholden tilståelse. Han innrømmer at han husker kræsjet. Han innrømmer å ha kjørt bilen, hatt høy fart og å ha drukket alkohol forut kjøringen, samt for å ha kjørt bil uten førerkort, sa lensmann Runar Elde til Finnmark Dagblad 20.mai.

Nektet alt

Tilståelsen satt midlertidig langt inne hos 23-åringen som ikke innrømmet noen ting før DNA-beviset kom på bordet.

Nå har tingretten i Hammerfest dømt mannen for trafikkulykken i april der han meide ned lyktestolpe og krasjet en BMW i husveggen. Skadene ble omfattende på både bilen, huset og utstyret til kraftselskapet. Fartsgrensen i boligfeltet er 30 km/t.

Dobbel hastighet

I retten innrømmet den unge mannen å ha kjørt bil uten førerkort i om lag 60 km/t gjennom boligfeltet på blankisen.

Til sitt forsvar sier mannen at han fikk panikk og stakk fra stedet fordi han hadde èn dag igjen av gjennomføringstiden for en annen samfunnsstraff og trodde han ville havne i fengsel.

På utested

I flere politiavhør nektet mannen alt, men fortalte retten at han og en kompis dro ut til et utested i Honningsvåg om kvelden. Senere dro tiltalte hjem og hentet bilen og kjørte til Nordvågen der han ble i to timer før han kjørte tilbake til Honningsvåg.

Veien hadde vært bar helt frem til svingen der tiltalte skled rett fram på piggfrie vinterdekk og dundret inn i husveggen etter å ha truffet en stolpe først. Vitner meldte om en mann løpende fra stedet like etter smellen.

Trakk innrømmelse

Forklaringen om drikking av alkohol før kjøringen ble trukket tilbake før rettsaken og siden det ikke forelå noen blodprøve eller andre beviser som kunne bevise promillekjøring, ble ikke mannen tiltalt for dette.

Lensmannskontoret i Nordkapp la ned mye arbeid i etterforskningen og måtte bruke DNA-analyse av blod funnet på airbag'en for å bevise at 23-åringen var sjåføren.

- Vi kommenterer ingen straffeutmålinger i noen rettssaker, men kan bekrefte at vi bruke mye ressurser for å finne ut hva som hadde skjedd i denne saken, sier lensmann Runar Elde til Finnmark Dagblad.

Tilståelsesdom

Mannen ble dømt for å ha overtrådt bestemmelsen om å ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, samt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Han ble ikke dømt for å ha kjørt i dobbelt av lovlig hastighet. I domspapirene står det at 23-åringen handlet grovt uaktsomt og at handlingen er av sjerpende karakter.

Påtalemyndigheten har foreslått at straffen settes til 45 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 70 dager.

Les flere saker hos Finnmark Dagblad!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere