Gå til sidens hovedinnhold

Plantet negativ info om konsesjonssøker

PR-byrået Gambit HK, som har jobbet med P4, skal ha plantet negativ informasjon om Kanal 5 i mediene. Kanalen kjempet om radiokonsesjonen med P4.

I sommer ble det kjent at den amerikanske radiopredikanten Chuck Swindoll, som ble omtalt som en "homohater" og "svovelteolog", indirekte var eier i P4s eneste konkurrent, Kanal 5.

Saken var omtalt i Dagbladet 17. juni, like før kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ga den nye konsesjonen til P4, og skal, ifølge Kampanje, har vært forsøkt plantet inn i andre nyhetsredaksjoner uten hell. Bak informasjonspakken sto PR-byrået Gambit HK og Jo Stein Moen.

– Det er ingen tvil om at dette er samme sak. Opplysningene om eierskapet bak Kanal 5 er de samme som i notatet fra Gambit, sier en kilde som så informasjonspakken før Dagbladet kom med sitt oppslag, til Kampanje.

Overfor bladets nettsted bekrefter radiokanalen at de brukte Gambit i kampen om å sikre seg P5-konsesjonen, men hva byrået har gjort for P4 i den forbindelse vil ikke kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland kommentere

P4 ble kunde hos PR-byrået Gambit HK i løpet av våren 2003 og fikk bistand i den bitre kampen om å beholde en konsesjon for riksdekkende reklamefinansiert radio etter at Kanal4 snappet P4s opprinnelige konsesjon. P4 benekter at de sto bak plantingen av opplysningene rundt Kanal 5s eierskap.

– Vi har ikke plassert en drittpakke. Vi føler ikke behov for å fortelle om vi har fremskaffet informasjon om verken denne eller andre saker, sier Ole Tom Nomeland til Kampanje.

Administrerende direktør Lars Erik Grønntun i Gambit HK mener det kan være legitimt for PR-byråer å plante negativ informasjon i pressen, hvis opplysningene er sanne.

– Vi jobber ut fra de forutsetningene at informasjonen vi presenterer skal være sann og korrekt. Prinsipielt sett kan vi ikke trekke et skille på om det er negativt eller ikke. Det sentrale må være gehalten i stoffet som presenteres, sier Grønntun til Kampanje.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene