RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plapret med megleren i Birdstep-sak (Ny3)

Sist oppdatert:
I dag begynner innsidesaken mot tidligere Birdstep-topp Henning Klemp (bildet) og investoren Asbjørn Myrvang. Klemp erkjenner delvis straffeskyld, Myrvang ikke
Oppdatert med flere momenter i saken.

Både Klemp og Myrvang er tiltalt for brudd på verdipapirhandelloven.

Da saken startet mandag morgen, erkjente Klemp delvis straffeskyld. Myrvang erkjenner ikke skyld.

Det Klemp erkjener straffeskyld for er brudd på taushetsplikten, etter verdipapirhandellovens bestemmelser, som gjelder at man gjennom sitt arbeid får kjennskap til informasjon, og at man ikke skal gå ut med denne informasjonen til uvedkommende.

Klemp erkjenner altså ikke straffeskyld for de to andre punktene i tiltalen, som gjelder innsidehandel eller det loven kaller tilskyndelse til slik handel.

Det Klemp nå erkjenner straffeskyld for kvalifiserer ikke til fengsel, men vil gi en bot for den tidligere Birdstep-sjefen.

Asbjørn Myrvang er tiltalt for innsidehandel etter å ha fått innsideinformasjon.

Myrvang plapret med meglerne

Økokrim mener Klemp 10. mars i fjor fikk informasjon om at Intel ville inkludere Birdstep-teknologi i et nytt produkt og at han dagen etter oppfordret Myrvang til å kjøpe aksjer.

Økokrim mener også at Klemp 23. april fikk opplysninger om at Hewlett-Packard ville bryte et utviklingssamarbeid med Birdstep, og at han ringte blant andre Myrvang, som solgte aksjer.

Begge nyhetene førte til store kursutslag da de ble kjent.

I retten mandag avspilte Økokrim samtaler Myrvang hadde med megleren Frode Rokne i Pareto Securities i Bergen. Her sier Myrvang at han har fått informasjon av Klemp om at "det er noe negativt på gang".

- Han ringte meg nå. Jeg tror Klemp vet hva han snakker om, sier Myrvang til Pareto-megleren.

I den andre samtalen som er sentral i Økokrims sak, fører Myrvang samtaler med megler Frank Müller i Sparebanken Hedemark på Hamar.

Etter en påstått samtale med Klemp, sier Myrvang følgende til megleren Frank Müller.

- Han (Klemp red. anm.) sa jeg skulle kjøpe og kjøpe i dag.

Flere av Birdstep-klanen i vitneboksen

Retten har satt av fem dager til saken, hvor flere kjente Birdstep-relaterte navn må stille som vitner. Blant disse er Birdstep-gründer Olaf Vethe og storaksjonær Paal Berg.

I tillegg til dette vil tidligere adm. direktør Terje Andersen vitne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere