*Nettavisen* Nyheter.

Plaster redder sexlivet

Det har lenge vært fokusert på de mange hjelpemidlene som skal øke menns sexlyst. Nå har forskerne laget et nytt produkt som skal gi kvinner økt lyst og flere orgasmer.

20.10.03 09:54

Ifølge forsker og gynekolog Margaret Rees ved John Radcliffes sykehus i Oxford lider minst fire av ti kvinner av nedsatt sexlyst. Dette er et problem som øker med alderen, og behovet sexhjelpemidler for kvinner er stort, skriver The Daily Telegraph.

- Kommer til å hjelpe mange
Derfor har man nå utviklet et nytt hormonplaster som fungerer nesten på samme måte som Viagra.

Plasteret er hudfarget og inneholder det mannlige kjønnshormonet testosteron. Når plasteret plasseres på kroppen fører testosteronet til at sexlysten øker.

- Dette kommer til å hjelpe mange kvinner, sier Rees.

Plasteret er testet over to år på 77 kvinner som hadde problemer med redusert sexlyst. Noen fikk plaster med testosteron, mens andre fikk plaster uten testosteron. Kvinnene som fikk hormonplaster opplevde at sexlysten økte betydelig og at de fikk flere orgasmer, ifølge forskerne.

Bedre selvtillit
Forskere fra Storbritannia, Frankrike og Australia mener til og med at kvinnene fikk bedre helse og selvtillit når de brukte testosteronplasteret.

I tillegg hevder forskerne også at de hittil ikke har oppdaget noen negative effekter av hormonplasteret.

- Det viktigste er at man kan begynne og slutte med plasteret akkurat når man ønsker. Liker man det ikke er det bare å slutte, sier Margaret Rees

Testosteron hos menn
Menns testosteronnivå blir vanligvis lavere med alderen. Testosteronnivåene begynner ofte å falle i 40-årene, og går ned med omtrent 0,3 prosent i året.

[Les mer]

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.