RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Shutterstock (Shutterstock)

Plastisk kirurgi i utlandet?

Sist oppdatert:
Dette bør du være oppmerksom på.

(SIDE2:) For den som overveier å utføre en plastisk operasjon utenlands er det veldig viktig å skaffe god informasjon om inngrepet på forhånd.

Flere grunner
Flere og flere skandinavere velger å gjennomføre plastiske operasjoner i utlandet. Hovedgrunnen for dette er prisen. Generelt sett er det cirka 30-50 prosent billigere skriver plastikkirurgi.nu.

Lavere produksjonskostnader medfører at operasjonen er billigere enn her hjemme, men det behøver ikke å bety dårligere kvalitet på inngrepet. En annen grunn til at flere velger denne løsningen er at man kombinerer operasjonen med «ferie». Man kommer tilbake når kroppen er leget til at man kan være sosial aktiv og komme tilbake til jobb. Slik får man utført en plastisk operasjon uten at omverden merker noe annet enn det endelige resultatet, noe enkelte velger å forklare med andre årsaker enn plastisk kirurgi. Det er også mennesker som reiser til utlandet for å få sin operasjon utført av en spesiell kirurg på grunn av kompetanse og erfaring.

LES OGSÅ: Færre kalorier på grillen

Sjekkliste for plastisk kirurgi i utlandet:

1. Lær deg alt om inngrepet ditt
Du har alltid et eget ansvar for å innhente informasjon om den plastiske operasjon man ønsker å få utført. Som pasient ved kosmetisk kirurgi utenlands må man forsikre seg om at inngrepet kommer til å utføres ved en utprøvd og akseptert metode. Om implantat benyttes, skal man forsikre seg at disse kommer fra en etablert produsent.

2. Finn en kvalifisert utenlandsk klinikk
Dessverre opplever mange at det er vanskelig å forstå kirurgen ikke minst på grunn av språkbarrieren og det faktum at mange utenlandske klinikker benytter seg av villedende markedsføring med uekte resultater. Sjekk opp klinikken på nettet og se etter erfaringer fra tidligere pasienter. Du bør blant annet spørre om hvor mange inngrep av det slaget du ønsker kirurgen har gjennomført personlig. Du kan også be om å se bilder av referansepasienter.

3. Etter operasjonen
Etterkontroller og etterbesøk er ofte ikke praktisk mulig om du har gjennomført inngrepet ditt på en utenlandsk klinikk. Etterkontroll er allikevel noe som du kan få utført hos en lege her i Norge. Spør din utenlandske klinikk hvilke regler som gjelder ved eventuelt behov for ny operasjon. Det skal klarlegges hvem som står for kostnadene for reisen og selve operasjonen.

4. Forberedende helseundersøkelse
Før et plastikkirurgisk inngrep utføres det alltid en helseundersøkelse. Undersøkelsen består av tre deler. Den ene delen innebærer at du får svare på et antall spørsmål som gir kirurgen et bilde av den allmenne helsestatusen din. Den andre delen er fotografering av operasjonsområdet. Den tredje delen innebærer at det gjennomføres en helsekontroll med prøvetaking.

5. God kommunikasjon
Det er selvfølgelig svært viktig at du og din kirurg forstår hverandre, ikke minst med tanke på det resultatet du vil oppnå. Om møtet ditt med kirurgen din ikke føles bra og du blir usikker på om dere er enige skal du ikke gjennomføre operasjonen.

6. Klargjør betalingsopplegget
Bli enige om hvordan dere skal gjøre betalingen - kontantbetaling, med kort, eller regning. Som regel betaler du noe av operasjonsbeløpet på forhånd.

HUSK:
- Uansett om du skal utføre en plastisk operasjon i utlandet eller i Norge er det veldig viktig å skaffe seg god informasjon om inngrepet, kirurgen og klinikken på forhånd. Ikke la prisen være en altfor tungtveiende faktor i valget av klinikk.
- Akkurat som i Norge finnes det også i utlandet en tydelig kobling mellom pris og utførsel.
- Du bør også gjennomføre et konsultasjonsbesøk hos den aktuelle plastikkirurgen. Der får du informasjon om inngrepet og kan stille spørsmål om hvilke risikoer og muligheter operasjonen innebærer.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere