*Nettavisen* Nyheter.

Platebutikk trosser plateindustrien

Nettplatebutikken CD-wow informerte kundene sine om at prisene gikk opp fordi plateindustrien nektet dem å importere platene på billigste måte. Det fikk plateindustrien til å se rødt.

CD-wow har også tidligere vært i hardt vær.

Den britiske nettbutikken har tidligere importert musikk-CD-er, DVD-er og PC-spill billig fra lavkostland og solgt videre til lave priser. Den britiske plateindustrien, representert ved bransjeorganisasjonen BPI, gikk til sak mot CD-wow for å få stanset importen.

Resultatet ble et forbud mot slik import, og CD-wow ble pålagt å kjøpe varer fra EU-land.

Nettbutikken la etter dette ut en melding til sine kunder på nettsidene om at BPI hadde tvunget dem til å øke prisene. Dette fikk BPI på krigsstien nok en gang.

Saken gikk til retten, der BPI vant frem med kravet om at meldingen skulle fjernes.

- Forbrukerne skal vite at i saker som dette handler det ikke om prisfastsettelse, butikker får prise varene som de vil. Vi vil at butikkene skal skaffe varene på lovlig vis, sier BPIs talsperson til Silicon.com.

Etter den siste rettssaken har CD-wow sendt e-post til sine kunder og lovet at de likevel ikke vil heve prisene, selv om varene nå må kjøpes fra EU-området.

- Vi har arbeidet strømpene av oss for å finne de absolutt billigste grossistene i EU og har senket vår inntjening, heter det i e-posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag