RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Plateselskap følger kveldens Idol

Sist oppdatert:
Det er penger å tjene på Idol-artistene. Plateselskapet Sony BMG er til stede under innspillingen av Idol for å følge artistene.

(SIDE2): Representanter fra plateselskapet vil følge alle finalene i Idol, og de sto også på sidelinja under innspillingen av dagens program, skriver Dagbladet.

- Premien er jo en platekontrakt, og det er lurt å være til stede for å se hva som skjer - spesielt siden vi ikke har noen i juryen, slik vi hadde den første runden, sier Cecilie Torp-Holte i Sony BMG til avisen.

Se hvor mye de selger
Kurt var Norges første Idol og han opplevde eventyrlig suksess. Mange av Idolene som har kommet etter han har solgt bra, men ikke vært i nærheten av hans suksess. Sony BMG har likevel vært fornøyd med Idol-salget.

- Vi er veldig fornøyde. Utgivelsene viser at gode terningkast ikke nødvendigvis er avgjørende for salget, uttalte salgssjef i BMG, Rune Kristoffersen, nylig til side2.

Side2 har innhentet tall som viser hor mye Idol-artistene har solgt. Denne oversikten finner du ved å følge lenken under.

Hemmelige kontrakter
Plateselskapet ønsker at de kommende Idol-artistene også skal selge mye, derfor følger de hele programmet svært tett.

- Så fort auditionene er i gang, begynner vi å legge planene våre. Vi tilrettelegger så mye som mulig før vi vet hvem som vinner. Vi booker blant annet studiotid, og finner låter, sier Torp-Holte til Dagbladet.

Innholdet i kontraktene Idolene får med plateselskapene er ikke kjent. Men i Sverige lekket nylig store deler av Sony BMGs kontrakt med Idol-vinneren Agnes Carlsson ut. Disse opplysningene viste at artistene ikke nødvendigvis blir rike selv om de selger bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere