RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plattformkontrakt på Ivar Aasen-feltet til 4 milliarder

Oslo (NTB): Det norske oljeselskap har gjort en avtale med SMOE i Singapore om bygging av plattformdekket på Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på rundt 4 milliarder kroner.

- Dette er en betydelig kontrakt og viktig både for Ivar Aasen-utbyggingen og for Det norske som selskap. Når denne kontrakten nå er på plass, bekrefter det at prosjektet har en framdrift som planlagt. Vi er fornøyd med å få en solid kontraktspartner som kan levere etter plan både når det gjelder pris og tid, sier administrerende direktør Erik Haugane, som kaller kontrakten en milepæl i Ivar Aasen-utbyggingen.

Det norske oljeselskaps partnere på Ivar Aasen-feltet er Statoil og Bayerngas. Kontrakten med SMOE gjelder konstruksjon, innkjøp og bygging.

Plattformdekket er på 13.700 tonn. Integrert i plattformen er et boligkvarter til 70 personer og helikopterdekk. Det er også anlegg for prosessering, gasskompresjon, separasjon, vanninjeksjon, flammetårn og måling.

Plattformen skal installeres på 112 meters dyp, og byggingen av plattformdekket skal etter planen begynne i desember 2013, med ferdigstillelse i mars 2016. Første olje fra Ivar Aasen-feltet skal dermed kunne hentes opp mot slutten av 2016.

Ivar Aasen-feltet ligger vest for Johan Sverdrup-feltet på norsk kontinentalsokkel i Nordsjøen, 180 kilometer vest for Stavanger. Feltet inneholder rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere