*Nettavisen* Nyheter.

Plattformspill med en vri

«Yoshi’s Universal Gravitation» lar deg ta kontroll over gravitasjonen. Men spillet har tekniske problemer.

I «Yoshi’s Universal Gravitation» styrer du omgivelsene. Vipper du for eksempel maskinen til høyre, lager du nedoverbakker og baller og andre ting ruller nedover. Bak den nyskapende kontrollmetoden skjuler det seg et plattformspill med kreative løsninger.

Bokånden har sperret Bowser inne på øya til Yoshi, og samtidig forvandlet den til en sprett-opp-bok. Yoshi finner seg ikke i dette, og får i oppgave av en ånd å ordne opp. De mange brettene du skal gjennom har en eller flere oppgaver du må utføre. Enten skal du samle penger, drepe fiender, komme deg i mål før tiden går ut eller alt på en gang. Dessverre er samtlige baner veldig korte. Det å komme seg gjennom spillet tar ikke mer enn noen stakkarslige timer.

De kreative oppgavene gjør så du hele tiden er nysgjerrig på hva som lurer rundt neste sving. Blant annet skal du rulle baller bortover store keyboard. Notene som kommer ut kan du bruke for og komme deg høyere opp. Med litt kreativ vriing oppdager du områder på steder du trodde var umulig å nå. Et annet eksempel er at hvis du holder maskinen sidelengs, kan Yoshi gå på veggene.

Det er ikke bare omgivelsene du vrir rundt på. I enkelte seksjoner er det Yoshi som vipper frem og tilbake. Dinosauren forvandler seg innimellom til et fly eller en sprettball, og ved å vri på maskinen bestemmer du hvilken rettning han beveger seg i.

Dessverre er ikke alltid teknikken like patent. Spillet ignorer ofte dine kommandoer, og innimellom får det noen fikse ideer når maskinen ligger stille. Mange runder i det innebygde kalibreringsprogrammet har ikke hjulpet. Nintendo burde ha idiotsikret systemet før de tok det i bruk.

Uheldigvis er de teknisk problemene så store at de legger en kraftig demper på opplevelsen. Når de sørger for at du mister liv etter liv, og at enkelte seksjoner blir umulig fordi maskinen ikke lystrer, har i hvert fall ikke vi det gøy. Hadde Nintendo brukt litt mer tid i testlaboratoriet, ville «Yoshi’s Universal Gravitation» blitt en klassiker.

Nå er det bare et greit spill som tar i bruk en interessant teknologi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.