RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sony Computer Entertainment

Playstation 2 er størst

Sist oppdatert:
Spill i Norge er big business, konkurransen er knallhard og nådeløs – og Playstation 2 er aller størst.

Ifølge ferske tall fra Norges Spill og Multimediaforening (NSM) har nykommeren Xbox et langt stykke igjen før de kan måle seg med Playstation 2 og PC, i alle fall målt i salg av spill. Den største taperen er Nintendos Gamecube.

Mens økningen i prosent er jevn for salg av spill til PC, Playstation 2 og Xbox, er forskjellene store i antall solgte spill.

Salg av PC-spill økte med 29,4 prosent fra 2003 til 2004. Til Playstation 2 gikk 24,6 prosent flere spill over disken, mens salget økte med 21,7 prosent for Xbox-spill.

I kroner og øre ser regnestykket imidlertid svært annerledes ut. Mens Playstation 2 solgte spill for 191 millioner kroner i 2004, vekslet bare 32 millioner kroner eiere i salg av Xbox-spill. Microsoft oppgir ikke egne salgstall, og salget av «Halo 2» andre MS-titler må regnes med i tallene. En kan anslå at bare «Halo 2» solgte for oppunder 20 millioner kroner.

Det ble solgt PC-spill for 109 millioner.

Nintendo taper
Nintendo er imidlertid den største taperen. De solgte 18 prosent færre spill i 2004 enn året før. Det vil si salg av spill for i overkant av 18 millioner kroner.

Tallene er enda mørkere for Nintendos klassiske håndholdte konsoll, Game Boy Advance. Salget har gått ned med hele 33,4 prosent, mens solgte spill utgjør 23 millioner kroner.

Xbox satser aggresivt
Mens både Sony og Nintendo antagelig ikke får ut sin neste generasjon av konsoller før i 2006, satser Microsoft etter det TV 2 Nettavisen erfarer, å få ut konsollen allerede i år.

Microsoft gjør også designmessige grep på den nye maskinen, som angivelig har blitt mye mindre i størrelsen.

Om Microsoft klarer en 2005-dato på Xbox 2 er det likevel ikke sikkert at maskinen vil komme til Norge før nyåret 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere