RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Playstation 3 avslørt

(Sony Computer Entertainment Inc)
Sist oppdatert:
LOS ANGELES (TV 2 Nettavisen): Da er det offisielt. Playstation 3 ble vist frem for aller første gang under Sonys pressekonferanse natt til tirsdag, norsk tid.

Endelig har Sony bekreftet at spillkonsollen er på vei, og at den kommer til å bruke BlueRay-disker. Diskene kan lagre seks ganger så mye informasjon som dagens DVD-plater. Leseren i maskinen kjører på 6x og kan overføre 324 Mb per. sekund. Det betyr at lastetidene blir veldig korte.

Maskinen er bakoverkompatibel, ifølge Sonysjef, Ken Kuturagi. Det betyr at maskinen spiller både Playstation 2 og PSOne-spill.

Navnet blir, ikke overraskende Playstation 3, og blir sluppet på markedet våren 2006..

PS3 støtter alle kjente formater, og spiller også av CD- og DVD-plater. Maskinen bruker også det ypperste av teknologi. Se alle detaljene nederst i saken.

Skjermkortet heter RSX, og baserer seg på Nvidias nyeste teknologi. Kortet har mer enn 300 millioner transistorer, og er laget med 90 nanometer-teknologi. Det har 512 Mb minne og imponerende ytelse. Kortet skal visstnok være raskere enn to GeForce 6800 Ultrakort, noe som i dag ville kostet over 10.000 kroner, om du skulle kjøpt det til datamaskinen.

Playstation 3 er dermed klargjort for høydefinisjons-TV av typen 1080 P-oppløsningen.

Maskinen har seks USB 2.0-porter (brukes av video- fotokameraer), og leser Memory Stick Duo, SD-kort og Flash-kort, i tillegg til et 1 giabits nettverkskort. PS3 er trådløs.

Som Xbox 360 er det stort fokus på mulitmedia, for eksempel kan du bruke maskinen til videochat, internettsurfing og se på bilder og video og høre på musikk.

Spill over hele verden
Ifølge Espen Tollefsen i Nordisk Film Interactive kan du koble deg til din PS3-maskin hvor enn du er i verden med den håndholdte konsollen Playstation Portable.

Med PSP-en kan du starte spillet som står i PS3-en, og spille spillet gjennom PSP-skjermen.

Spillene til Playstation 3

Informasjon om de første spillene er ute. Ifølge Gamespot har Epic et spill på vei. En representant fra selskapet har demonstret Unreal 3-motoren kjørende på maskinen. Ifølge Gamespot har samme selskap uttalt at maskinen er lett å skrive spill til, i motsettning til Playstation 2. En oppfølger til The Getaway er på vei, og Capcom bekrefter at de jobber hardt med Devil May Cry 4.

Konami har Metal Gear Solid 4 på plakaten, og Gran Turismo 5, under navnet Vision Gran Turismo, har akkuratt blitt annonsert. Namco har vist frem Tekken 6 og SCEE oppfølgeren til Killzone.

Rockstar slipper et nytt GTA-spill, og folkene bak WRC stiller med tittelen Motorstorm. Final Fantasy XII er også på vei.

Spillmagasinet kommer ut med mer info så snart den er tigjengelig.

Tekniske detaljer

  • Prosessor: Cell, som kjører på 3,2 Ghz, og har en ytelse på 2,8 terraflopp.
  • Hovedminne: 256 Mb XDR-minne, som også kjører på 3,2 Ghz.
  • 256 Mb GDDR3 videominne som kjører på 700 Mhz.
  • Avtagbar harddisk på et ukjent antall Gb.
  • 6 USB 2.0-porter, 4 foran og 2 bak.
  • Memory Stick Duo-port.
  • SD og Flash-porter
  • Håndkontrollerne bruker Bluetooth, syv kan kobles til maskinen på en gang.
  • Støtte for Dolby 5.1 Surround og alt mulig av lydteknologi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere