*Nettavisen* Nyheter.

Playstation 3 i november

Sony bekrefter at Playstation 3 er utsatt. Konsollen kommer til Norge i november.

17.03.06 15:59

(Spillmagasinet): Den etterlengtede spillkonsollen Playstation 3 er utsatt til november. Det bekrefter Sonys toppsjef Ken Kutaragi på en pressekonferanse i Japan onsdag, skriver Gamespot.

Alt om:Playstation 3.
Tekniske detaljer:Slik blir PS3.

Kutaragi bekrefter nyheten som stod på trykk i en av Japans største aviser, Nihon Keizai Shimbun, onsdag morgen lokal tid. Utsettelsen kommer på grunn av at teknologien rundt kopibeskyttelsen på Blu-ray ikke er klar.

Global lansering

PS3 slippes til gjengjeld over hele verden samtidig, slik at vi også her i Norge får lagt fingrene på den før julesalget.

Hele seks millioner maskiner skal sendes ut i løpet av de to siste månedene i 2006, deretter skal en million konsoller slippes per måned.

Du må likevel belage deg på å stå i lange køer eller være tidlig ute med å forhåndsbestille om Playstation 3 skal ligge under juletreet ditt i år.

60 GB harddisk

Da de tekniske detaljene til Playstation 3 ble lagt ut for en stund tilbake, ble det spekulert i at Sony ville spare penger ved å selge harddisken separat.

Sony avkrefter dette, og opplyser at maskinen vil ha en harddisk på 60 GB. Denne kan senere oppgraderes, og PS3 vil benytte seg av operativsystemet Linux.

Enda mer interessant er at PS3 antagelig vil fungere som en hjemmeserver du kan lagre ulike media på og få tilgang til hvor enn du er i verden, skriver Eurogamer. Dette er nøyaktig det motsatte av hva som tillates med Xbox 360.

Bakoverkompatibel

PS3 vil kunne spille både PS2-spill og gamle PSOne-spill, forteller Kutaragi. Nøyaktig hvordan dette foregår, og om virkelig alle spill vil kunne kjøres, gjenstår å se.

Sonysjefen kom også innpå den nye onlinetjenesten til PS3, men uten å gå i detalj. Tjenesten virker imidlertid solid, og ser ut til å konkurrere med Xbox Live. Blant annet vil du kunne kjøpe og laste ned små spill og programmer, omtrent som med Xbox Live Arcade og Marketplace.

Ingen overraskelse

Nyheten om utsettelsen kommer etter flere uker med spekulasjoner. Sjefen i Namco uttalte nylig at en lanseringen av PS3 til våren, slik Sony lenge hevdet, var umulig.

Også Sony selv har hintet om en utsettelse, og fortalte den japanske nettsiden Sankei Web at en forsinkelse er mulig på grunn av problemer Blu-Ray-formatet.

Verken pris på konsollen eller de nye spillene ble diskutert på konferansen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.