RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Playstation 3 til 4000 kroner?

(Sony Computer Entertainment Inc)
Sist oppdatert:
- Det vil koste rundt 500 dollar å lage en enkel Playstation 3, sier analytikere. Men prisen i butikk kan bli langt lavere.

Det japanske magasinet Toyo Keizai har trykket en rapport av analyseselskapet Merrill Lynch Japan Securitites som tar for seg prisen på Sonys kommende spillkonsoll.

Selskapet hevder at PS3s hovedkomponenter, Cell-prosessoren, RSX-grafikkortet og Blue Ray diskstasjonen vil koste 11.000 yen (101 dollar) hver. Medregnet de øvrige elektroniske komponentene havner de totale produksjonskostnadene på 54.000 yen (494 dollar), skriver Gamespot.

En god tommelfingerregel for å beregne den norske prisen med tollreguleringer og diverse avgifter, er å gange dollarprisen med 10. Dermed havner PS3 på nærmere 5000 norske kroner. Det er imidlertid usannsynlig at Sony vil selge PS3 til kostnadspris.

Et godt halvår før PS3 ligger i butikkhyllene lanseres nemlig Xbox 360, til en forventet pris på 299 dollar. For å konkurrere med Xbox 360 (og mest sannsynlig «Halo 3») regner Merrill Lynch Japan Securitites med at Sony kommer til å selge PS3 for 399 dollar. Dermed ligger det an til en norsk pris nærmere 4000 kroner.

Ken Kutaragi, sjefen i Sony Computer Entertainment, er imidlertid ikke redd for at konsollen blir for dyr for forbrukerne.

- Om forbrukerne synes et produkt er billig eller dyrt, kommer an på balansen mellom hvor appellerende produktet er i forhold til prisen. Vi håper folk vil tenke «Ok, jeg vil jobbe inn noen ekstra timer, og kjøpe Playstation 3», sier Kutaragi til magasinet.

Hva den endelige prisen på både Xbox 360 og Playstation 3 blir i Norge, er fremdeles et helt åpent spørsmål. Den norske nettbutikken MTX.no har begynt å ta forhåndsbestillinger på Xbox 360 til en pris på 4998 kr, men skriver at prisen mest sannsynlig blir lavere.

Det er uansett forventet at Playstation 3 blir dyrere enn Xbox 360, og om MTX har truffet et riktig prisnivå betyr det at du må begynne å spare nå, uansett hvilken konsoll du er ute etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere